Audio voorzieningen Business Audio Systems in winkels Lush
20 mei 2021 
1 min. leestijd

Audio voorzieningen Business Audio Systems in winkels Lush

Projectomschrijving

Lush werd ruim 20 jaar geleden opgericht met een sterke focus op duurzame en diervriendelijke productie van cosmetische artikelen, zoals zeep, bodylotion en make-up. Inmiddels heeft Lush wereldwijd ongeveer 1.000 winkels, verspreid over 50 landen. In Nederland is Lush vertegenwoordigd op 9 locaties. Enkele vestigingen zijn onlangs verbouwd en vergroot. A Music Moment is de vaste leverancier van muziek voor de Lush winkels. Zij adviseerden Lush over te stappen op audio voorzieningen van Business Audio Systems.

Muziekkeuze die past bij Lush

Op veel blogs wordt de sfeer bij Lush omschreven als relaxt. Deze sfeer in combinatie met de heerlijke geur en de vriendelijke en behulpzame dames in de winkel zorgen ervoor dat de klant zich direct thuis voelt. Toch miste er nog iets, volgens Lush. Een muziekbeleving die past bij Lush. A Music Moment werd ingeschakeld om mee te denken over de keuze van de muziek. Muziek die past bij Lush en goed voelt bij de doelgroep.

Wat heb je aan muziek zonder goede installatie?

Na het selecteren van de juiste muziek werd in verschillende vestigingen duidelijk dat de bestaande geluidsinstallatie niet in staat was om de muziekkeuze om te kunnen zetten in een beleving. Reinier Middel van A Music Moment schakelde Business Audio Systems in om mee te denken. De belangrijkste vraag was hoe we achtergrondmuziek om konden zetten tot voorgrondmuziek? Dat wil zeggen… Een volle muziekweergave, zodat klanten echt vlak bij elkaar moeten staan om elkaar goed te verstaan. Een warme deken van de muziek, die zorgvuldig is geselecteerd door A Music Moment.

Verstaanbare audio voorzieningen

Na duidelijke gesprekken tussen Lush, A Music Moment en Business Audio Systems Retail Expert SOL4 ontstond het plan om te kiezen voor de MASK6CT luidspreker. Deze luidspreker legt de nadruk van de muziekweergave op de midden- en hoge frequenties. Dit zorgt voor een optimale verstaanbaarheid van de muziek, terwijl er door de klant en het personeel subtiel ‘onderdoor’ gepraat kan worden. Dankzij deze unieke ‘sound signature’ is de MASK6CT een ultieme luidspreker voor de retail markt

Tactische installatie voor de juiste dekking

Na een bezoek aan de winkels in Den Haag en Utrecht kon het definitieve plan worden opgemaakt. Het formaat van de winkel in Den Haag vroeg om in totaal 8 luidsprekers, terwijl in Utrecht met 6 luidsprekers gewerkt gaat worden. De MASK6CT luidsprekers worden ‘back-to-back’ geïnstalleerd. Deze tactische manier van installeren zorgt voor een uitstekende dekking van de muziek door de hele winkel. Op de 1e verdieping van de winkel in Den Haag is een extra volumeregelaar geplaatst. Hiermee kan het volume worden aangepast als hier activiteiten worden georganiseerd.

We wensen Lush Nederland enorm veel plezier van hun nieuwe audiovoorzieningen en bedanken Reinier Middel van A Music Moment voor de prettige samenwerking!

 

 

Reactie plaatsen