Muziek en omroep bedrijfshal KSE
20 mei 2021 
1 min. leestijd

Muziek en omroep bedrijfshal KSE

Projectomschrijving

KSE Process Technology is een familiebedrijf dat in 40 jaar tijd gestaag is uitgegroeid tot een wereldwijd concern. KSE levert alles wat uw fabriek nodig heeft voor het doseren, wegen en transporteren van materialen. De nieuwbouw van de assemblagehal was een essentiële stap om de gewenste groei van KSE te realiseren. In deze nieuwe assemblagehal mocht Backline AV uit Bergeijk een centrale geluidsinstallatie voor muziek en omroep realiseren.

Vanuit receptie via omroep communiceren met assemblagehal

Deze geluidsinstallatie is bedoeld om achtergrondmuziek weer te geven en tegelijk omroepmededelingen verstaanbaar te maken. De muziek draagt bij aan de goede sfeer in de fabriek. Omdat het systeem is gekoppeld aan de receptie op het hoofdkantoor kan vanuit de receptie worden omgeroepen naar de nieuwe hal. Deze techniek draagt bij aan een efficiënte workflow in de organisatie, waarbij kostbare tijd wordt uitgespaard.

De uitdaging zat uiteindelijk in het realiseren van een egale weergave door de assemblagehal. Na een calculatie is ervoor gekozen om veel luidsprekers verspreid te plaatsen met minder vermogen. Het volume is hierdoor per luidspreker zachter, maar het zorgt er wel voor dat overal hetzelfde geluidsbeeld is te horen.

Bovendien voldoen alle luidsprekers aan de juiste IP normeringen om zodoende ondanks stof en vocht te blijven functioneren. De gemiddelde levensduur van de installatie is dan ook 10 tot 15 jaar. Dit geldt voor de luidsprekers, de bekabeling en de randapparatuur. Uniek is bovendien de techniek die is gebruikt om lange afstanden te overbruggen. Zo wordt de afstand tussen receptie en hal overbrugd, zonder hierbij geluidskwaliteit of volume te verliezen.

 

 

Reactie plaatsen