bedrijfspand-jet-bik
Referenties | Bedrijfshal
Referenties | Bedrijfshal
11/06/2023
2 min
0

Omroep-, pauze- en muziekinstallatie fabriekshallen JET BIK

11/06/2023
2 min
0

JET BIK, met meer dan zestig jaar ervaring in daglichtoplossingen voor industriële en utiliteitsgebouwen, heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in het voldoen aan de hoogste technische vereisten van haar klanten.


De passie voor daglicht heeft JET BIK gedreven om innovatieve, duurzame, en hoogwaardige oplossingen te ontwikkelen die het natuurlijke licht op een prachtige manier in gebouwen laten schijnen.


In 2018 heeft JET BIK een nieuw hoofdstuk ingeluid als onderdeel van VELUX Commercial, een vooraanstaand merk in daglichtoplossingen.
Het productassortiment van JET BIK omvat een breed scala aan daglichtoplossingen, waaronder lichtkoepels, dakluiken, daglichtbuizen, lichtstraten, roedensystemen en innovatieve Grillodur® daglichtsystemen.

Deze systemen zijn niet alleen efficiënt, maar kunnen ook op maat worden aangepast, waardoor ze optimale ontwerpvrijheid bieden en voldoen aan de strengste veiligheidsnormen.

Voor de nieuwbouwlocatie in Opmeer West-Friesland zocht JET BIK een geluidsinstallatie voor de fabriekshallen, technische dienst, kantoren en kantine. Behalve achtergrondmuziek moet deze installatie ook pauze-signalen laten klinken en als omroepinstallatie kunnen dienen. In totaal ruim 14.000 m2 achtergrondmuziek! Het complete geluidsysteem is ontworpen, geleverd en geïnstalleerd door ProAV, partner van Business Audio Systems.

Specifieke luidsprekers per afdeling

Per afdeling vinden bij JET BIK andere werkzaamheden plaats. Met deze werkzaamheden komt ook verschil in omgevingsgeluid los.
En dit verschil heeft effect op de verstaanbaarheid van de radio. Eén fabriekshal is een stille ruimte omdat deze als magazijn gebruikt wordt.
In de twee andere fabriekshallen wordt met machines gewerkt. Het volume in de twee productiehallen is daarom hoger afgesteld.


De hoogte van deze hallen lenen zich om krachtige pendel luidsprekers te gebruiken, deze zorgen vanaf grote hoogte voor een egale dekking over het hele oppervlak.
Bij de technische dienst is er een laag open plafond, hier zijn onze opbouwluidspreker zeer geschikt voor.
De twee kantoren en de kantine zijn voorzien van inbouwluidsprekers dankzij de aanwezigheid van een systeemplafond.

Centrale geluidsinstallatie

De apparatuur is centraal weg gebouwd in een 19” wandrack. Een centrale geluidsinstallatie heeft vele voordelen.
Dit type installatie zorgt bijvoorbeeld voor minder kans op storingen, dan wanneer de apparatuur overal verspreid is. In elke ruimte is een volumeregelaar gemonteerd, zodat per ruimte het volume enigszins bij geregeld of voor bijeenkomsten uitgeschakeld kan worden.

Omroepinstallatie

Met het systeem kan men ook omroepen, wanneer er een situatie is waar men het personeel van in kennis moet stellen dan kan men de bijgeleverde omroepmicrofoon gebruiken.
Dit signaal heeft prioriteit over de andere signalen zoals de pauzesignalering en muziek

Radio op de werkvloer in jullie bedrijf?

Willen jullie ook centraal naar de radio luisteren in jullie bedrijf? Honderden bedrijven zijn jullie al voorgegaan en een groot deel hebben wij uitgeschreven op onze referentiepagina. Lees gerust wat meer over onze oplossingen op de pagina over geluidsinstallaties voor bedrijfshallen of stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Reacties
Categorieën