Muziekinstallatie productiehal bouwbedrijf
20 mei 2020 
0 min. leestijd

Muziekinstallatie productiehal bouwbedrijf

Projectomschrijving

In de productiehal van één van de grootste Nederlandse bouwbedrijven heeft Business Audio Systems Regio Dealer RDJ sound and light een muziekinstallatie mogen installeren ten behoeve van achtergrondmuziek. Voorheen werden er diverse bouwradio’s gebruikt in de hal, maar het was de wens van de chef om de muziek voortaan centraal te bedienen en in te stellen.

DAB+ radio

Gekozen is voor een DAB+ radio, die vanuit één centraal punt in de productiehal kan worden bediend. De radiozender is eenmaal ingesteld en het volume kan makkelijk worden aangepast met slechts één draai op de knop. Mochten de medewerkers van de fabriek de zender zat zijn, dan kan deze eenvoudig opnieuw worden ingesteld op de geïnstalleerde DAB+ tuner.

In de fabriek zelf kan een enorm lawaai ontstaan doordat veel metaal wordt bewerkt. Het was niet de wens om dit lawaai te overtreffen, maar wel om hier doorheen muziek te horen. Om dit te realiseren is gekozen voor de waterbestendige en stofvrije muziekhoorn luidspreker. Deze weet een flinke geluidsdruk te produceren en kan dus op goed niveau wedijveren met de fabricageprocessen.

De bouwradio’s zijn definitief verleden tijd en daarmee ook de chaos die hierdoor ontstond in de productiehal. Hoewel het even schipperen is met collega’s over welke radiozender aan mag staan is de rust inmiddels terug gekeerd in de hal.

 

Reactie plaatsen