Slim presenteren bij Mikrocentrum in Veldhoven
20 mei 2021 
2 min. leestijd

Slim presenteren bij Mikrocentrum in Veldhoven

Mikrocentrum ondersteunt de technische maakindustrie al meer dan 50 jaar met opleidingen, cursussen, vakbeurzen en thema bijeenkomsten. En via een lidmaatschap in de vorm van het High Tech Platform kunnen bedrijven een beroep doen op de vakinhoudelijke kennis van Mikrocentrum. Hierbij wordt nadrukkelijk de samenwerking opgezocht met een groot netwerk van industriële organisaties, (semi) overheden, maar ook kennis- en onderwijsinstellingen.


AV installaties van groots belang

In 2019 verhuisde Mikrocentrum naar een nieuwe locatie in Veldhoven. Business Audio Systems installatiepartner Backline AV mocht voor Mikrocentrum zorg dragen voor een moderne invulling van alle audiovisuele behoeften. Tijdens bijeenkomsten, cursussen en het opleiden zijn AV installaties van groots belang. Docenten, coaches, opleiders en presentators dienen zonder al teveel technische knowhow snel en efficiënt gebruik te kunnen maken van messcherpe touchscreens en beamerprojecties. De audioweergave van content en sprekers dienen uitmuntend te verstaan zijn, anders komt de boodschap niet over. Een vak dat installatiepartner Backline AV perfect verstaat.


Slim presenteren dankzij zorgvuldig uitgedachte AV installaties.


Auditorium verdelen in 3 losse ruimtes

Het auditorium van Mikrocentrum speelt een belangrijke rol gedurende de evenementen binnen het nieuwe pand in Veldhoven. Er kan plaats worden geboden aan 150 mensen. Dankzij een slimme AV installatie kan het auditorium in 3 losse ruimtes worden verdeeld. Maar liefst 6 projectie oplossingen staan met elkaar gekoppeld en bewegen mee met de wijze waarop de ruimte wordt gebruikt. Ook de audioweergave beweegt flexibel mee. Via een touchpanel kan een preset geselecteerd worden waarna de ruimte zich vanzelf technisch prepareert. Dit zorgt voor een fantastische beleving bij de bezoeker, maar ook bij het personeel van Mikrocentrum die de vernuftige AV installatie moeiteloos kan bedienen.


Het auditorium kan middels een tablet simpel een doeltreffend worden bediend.


Slim presenteren in trainingsruimtes

Buiten het auditorium om zijn er meerdere trainingsruimtes voorzien van projectie, slimme presentatie oplossingen en makkelijke bediening via een touchscreen. De ruimtes kunnen online gereserveerd worden. En zodra de medewerkers van Mikrocentrum een ruimte in gebruik nemen kunnen ze hun laptop eenvoudig koppelen met de presentatie oplossingen. Via een enkele druk op de knop kan het scherm gedeeld worden en kunnen er zelfs aantekeningen op worden gemaakt via een touchscreen. Bestanden kunnen met elkaar gedeeld worden.

Ook in de trainingsruimtes zijn slimme presentatie faciliteiten geplaatst.


Achtergrondmuziek draagt bij aan sfeer

Het hele gebouw is voorzien van achtergrondmuziek middels een uitgebalanceerde geluidsinstallatie. Muziek op de werkvloer draagt bij aan een positieve beleving van het werk en zorgt er bovendien voor dat gasten zich snel op hun gemak voelen. Via centrale omroep kunnen alle medewerkers snel en doeltreffend bereikt worden. Op informatieschermen door het hele pand heen wordt actuele informatie getoond over cursus tijden, nieuws, verkeersinformatie, maar ook over evenementen die de komende periode op de planning staan bij Mikrocentrum.


Achtergrondmuziek draagt bij aan sfeer


Ook slim presenteren met de nieuwste audio technologie?

Wilt u meer lezen over presentatie systemen en hoe u deze kunt integreren binnen bedrijfsvoering, bekijk dan onze pagina met geluidsinstallaties voor presentatie doeleinden.

Reactie plaatsen