Massa Communicatie Systemen voor Scholen

Business Audio Systems is gespecialiseerd in communicatie systemen voor schoolgebouwen.

500 installaties

Jaarlijks plaatsen wij meer dan 500 geluidsinstallaties in Nederland.
Business Audio Systems Geluidsinstallatie Horeca

25 jaar ervaring

Onze oplossingen worden al meer dan 25 jaar lang verkocht.

Business Audio Systems Geluidsinstallatie Horeca

5 jaar garantie

Op onze geluidsinstallatie krijgt u maar liefst 5 jaar garantie

Centraal communicatie systeem voor scholen

Goede audio technologie kan ervoor zorgen dat de dagelijkse communicatiestromen veel vlotter en efficiënter verlopen. Denk aan omroepmededelingen gedurende de dag, veiligheidsoefeningen, schema's van de schoolbel en oproep via VoIP, die kunnen worden ondersteund door het detecteren van omgevingsgeluid, het weergeven van vooraf opgenomen berichtgeving, op kleur gecodeerde visuele informatie, full-duplex intercom en nog veel meer.

Veiligheid

Door gebruik te maken van geavanceerde massa communicatie systemen creëert u een veilige schoolomgeving voor uw leerlingen en leerkrachten. U kunt razendsnel schakelen in geval van nood. 
Communicatiesysteem met visuele ondersteuning

Visuele communicatie

Behalve berichtgeving via audio kunt u uw leerlingen ook visueel informeren, waardoor u direct de slechthorenden bedient. Door middel van flashers kan het bericht extra kracht bijgezet worden.

Heldere lestijdensignalering

Kraakhelder gesproken woord

In uw schoolgebouw zou gesproken woord in elke ruimte perfect verstaanbaar moeten zijn. Dankzij ons portfolio met meer dan 800 luidsprekers vinden wij altijd de juiste oplossing. 
Business Audio Systems Hardware & Technologie

Integratie met andere systemen

Onze technologie is voorzien van API koppelingen om deze perfect te integreren met andere bestaande audiovisuele installaties, VoIP systemen, SIP centrales, Unified Communications of brandmeldinstallatie.
Unified Communications

Bouwen op bestaande netwerk infrastructuur

Wij werken met audio oplossingen die zijn ontworpen voor bestaande netwerk infrastructuren. Ze registreren zich direct op platforms als Cisco en Avaya of software van derden, zoals Singlewire's InformaCast applicaties. Hiermee zijn onze communicatiesystemen schaalbaar en kunnen we altijd meegroeien met nieuwe eisen binnen een schoolgebouw of campus. 

Ambient Noise Sensor: variatie in volume

Dankzij onze speciale Ambient Noise Sensoren is het mogelijk om het geluidsniveau in een ruimte op te meten. Deze data wordt naar de centrale processor gestuurd, waarna het volume van de mededeling automatisch aangepast wordt aan het geluidsniveau. Door minimaal 6 dB harder uit te sturen zijn de mededelingen gegarandeerd verstaanbaar.

Telefoon gebruiken voor omroep

Uitbreiding van uw VoIP centrale

De eenvoudige functionaliteit van uw VoIP telefooncentrale kan makkelijk uitgebreid worden met communicatie in ruimtes waar veel lawaai aanwezig is, grote ruimtes of ruimtes buiten. Ditzelfde geldt voor uw Microsoft Teams of Zoom telefoons, waarmee je een kraakheldere mededeling kunt doen in eerder genoemde plaatsen binnen het schoolgebouw. 

IP speakers

Full-duplex communicatie

Onze IP-Endpoints zijn uitgerust met high-end audioweergave en bieden optioneel mogelijkheden voor 2-weg communicatie middels een intercom functie. Dit is ideaal voor leerkrachten in de klas die assistentie op willen roepen of voor de medewerkers op kantoor die met bepaalde studenten willen communiceren. 

Lestijdensignalering

Geïntegreerde schoolbel

Integreer een schoolbel binnen de audio infra waarmee u structuur toevoegt aan een schooldag. De schoolbel is makkelijk te configureren in een Outlook-achtige omgeving, die voor iedereen te begrijpen is. Daarbij houdt u alle flexibiliteit, omdat wijzigingen in het rooster real-time aangepast kunnen worden. 

Luidsprekers voor massa communicatie systemen

Luidsprekers

Luidsprekers binnen

Ons assortiment binnen luidsprekers bestaat uit 800 verschillende soorten die allemaal hun eigen kenmerk hebben.

Luidsprekers buiten

Ook voor buiten bieden we tientallen verschillende luidsprekers voor een groot bereik over uw sportvelden.
IP speakers

IPX IP Endpoints

Deze IP Endpoints maken het mogelijk om omroep weer te geven en visueel te ondersteunen dankzij display.

Software voor massacommunicatie

Atmosphere DSP

DSP software

In onze DSP software programmeer je omroepberichten 'in de cloud' en kun je routines aanbrengen in de kalender.

Centrale software

Een grote campus of meerdere gebouwen kan centraal door ons worden aangestuurd waarbij we alles koppelen.

VoIP communicatie

IP to Analog Gateway

Dankzij moderne IP-technologie koppelen wij bestaande analoge audiosystemen met de nieuwste IP-infrastructuur.

Onze audio oplossingen werken samen met o.a.:

Business Audio Systems voor scholen

Wij zijn gespecialiseerd in audiosystemen voor gebouwen, zoals kantoren, fabrieken, openbare ruimtes, winkelcentra en richten ons ook op geluidsinstallaties in scholen. In Nederland werken wij nauw samen met een groep getrainde en gecertificeerde installatiebedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de aanleg van audiosystemen. 

Samen met hen plaatsen wij jaarlijks meer dan 500 geluidsinstallaties

Samenwerken met IT of elektrotechniek

In het geval van nieuwbouw werken wij graag samen met uw aannemer of consultant om onze technologieën perfect samen te brengen binnen uw netwerk infra. In het geval van verbouw overleggen wij vaak samen met uw elektro installateur of ICT-dienstverlener. In het geval van uitbreiding of renovatie gaan wij graag in gesprek met uw afdeling ICT en Facilitair,

null


Door heel Nederland

Onze installateurs zijn gevestigd door heel Nederland en we zijn dus altijd in de buurt. 

We hebben bewust gekozen voor een landelijke dekking, zodat we altijd snel ter plaatse kunnen zijn en bovendien dezelfde taal spreken.


Business Audio Systems wie zijn wij

Terra College aan de hand genomen

“Al in een vroeg stadium waren wij betrokken bij de uitvraag voor een passende audio oplossing voor de nieuwbouw van het Terra College in Emmen. Hierbij hebben wij Terra Emmen aan de hand genomen om zo een passend en compleet plan van eisen op te kunnen stellen. Deze is vervolgens door Terra Emmen zelf in de markt gezet. Belangrijke uitgangspunten waren vooral de spraakverstaanbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de geluidsinstallatie in de aula en de sportzalen."


Mark Molema

Installateur Business Audio Systems

Geluidsinstallatie onderwijs

Nieuw communicatie systeem in jullie schoolgebouw?

Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek!
Geluidsinstallatie onderwijs

Nieuw communicatie systeem in jullie schoolgebouw?

Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek!