Videovergaderen met Beamtracking microfoons en Bluetooth
22 juni 2021 
3 min. leestijd

Videovergaderen met Beamtracking microfoons en Bluetooth

‘In een handomdraai voeg ik een collega met expertise toe aan een videovergadering’

Arjan Hofman, directeur Hofman Animal Care

Het vergaderen via een videoconferencing systeem is bij veel bedrijven inmiddels geïntegreerd en volledig geaccepteerd. Maar vaak is er behoefte om tijdens zo’n videovergadering een collega die niet aanwezig is even toe te voegen voor een kort overlegmoment. Het uitnodigen via e-mail kost veel tijd en moeite, waar ondernemers niet op zitten te wachten. Dat kan anders. Via de bluetooth-optie in het Biamp Beamtracking-systeem kan iedereen simpel worden ingebeld.

Tijdens het videovergaderen iemand laten inbellen

,,Als je er op let, gebeurt het best vaak’’, zegt directeur Arjan Hofman van Hofman Animal Care in Enter. ,,We vergaderen vaak digitaal met meerdere locaties tegelijk. Het komt dan geregeld voor dat we even iemand met expertise willen ‘bijbellen’. Diegene hoeft niet de hele vergadering mee te maken, maar kan op een bepaald onderdeel zijn of haar bijdrage leveren zodat de rest vervolgens verder kan’’, legt Hofman uit.

Arjan Hofman over videovergaderen binnen zijn bedrijf
Arjan Hofman over videovergaderen binnen zijn bedrijf

,,Twee maanden geleden werd bij ons Beamtracking geïnstalleerd. De beste vergadermicrofoon ter wereld, noemen ze het. Ik ben het daar mee eens. Het geluid is kraakhelder en ik kan gewoon door de ruimte lopen tijdens een vergadering. Waar in de vergaderzaal ik ook sta, ik ben goed verstaanbaar. Ook heb ik totaal geen last van echo tijdens het videovergaderen, dat vind ik ook een groot voordeel’’, zegt Hofman.

Videovergaderen met Beamtracking microfoon
Videovergaderen met Beamtracking microfoon

‘Hands-free-bellen 2.0’

De directeur is klip en klaar. Hij kan nu al niet meer zonder de bluetooth-optie van het systeem. ,,Ik kan nu ook via mijn telefoon een collega op die microfoon aansluiten en zo dus aan de videovergadering toevoegen. Het is eigenlijk ‘hands-free-bellen 2.0’. Ik hoef geen moeite meer te doen om die collega uit te nodigen via de e-mail. Het is dan vaak maar afwachten of diegene op dat moment zijn of haar mail bekijkt. Via bluetooth kan ik gelijk bellen en heb ik veel sneller contact. Het scheelt me tijd en moeite. Kortom: het is veel effectiever zo. En dat is wat ik als ondernemer graag wil. Het is voor mij echt een uitkomst en een verbetering.’’

Ook videovergaderen met Beamtracking en Bluetooth?

Bent u net als Hofman Animal Care op zoek naar een goede microfoon voor videovergaderingen? Lees dan alles over het hybride vergaderen op ons blog of bekijk eens onze informatiepagina waarin u alles leest over videoconferencing apparatuur. Wilt u een afspraak maken of een prijsindicatie aanvragen? Vraag dan een gratis vrijblijvend advies aan bij één van onze audio specialisten.

 

Over de schrijver
Sinds 2014 adviseer ik ondernemers hoe zij audio systemen functioneel kunnen inzetten binnen hun bedrijf. Van radio op het werk in bedrijfshallen en kantoor tot achtergrondmuziek installaties in de horeca en de retail.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down