Vergadermicrofoon voor videoconferencing

Wij installeren vergadermicrofoons voor Teams en Zoom in uw vergader- en presentatieruimtes

500 installaties

Jaarlijks helpen wij 500 ondernemers met de
inzet van geluid binnen hun bedrijf.

25 jaar

Onze producten worden al meer dan 25 jaar verkocht in een zakelijke omgeving.

Duizenden meetings

Onze vergadermicrofoons faciliteren duizenden online meetings per jaar

Vergadermicrofoon voor videomeetings

Goed geluid draagt bij aan een constructieve meeting

De grootste ergernis tijdens online meetings is slecht geluid. Het loont daarom te investeren in goede vergadermicrofoons die ervoor zorgen dat alle deelnemers van de meeting elkaar goed verstaan.

Goede vergadermicrofoon draagt bij aan constructieve meeting
Vergadermicrofoon voor kleine en grote groepen

Geschikt voor groepen van 2 tot 40 personen

Gebruik uw vergaderruimtes voor kleine groepen of grote groepen, terwijl onderling 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Onze conferentie microfoons hebben een breed bereik en zijn uit te breiden. 

Rekening houden met de akoestiek

Glazen wanden, betonnen vloeren en harde tafels beïnvloeden de akoestiek in de ruimte en zijn erg nadelig voor de verstaanbaarheid. Onze vergadermicrofoons ‘killen’ deze nadelige omstandigheden.

Vergadermicrofoon die rekening houdt met akoestiek
Vergadermicrofoon die het mogelijk maakt vrij te bewegen

Vrij bewegen in de ruimte

Tijdens een meeting wilt u vrij rond kunnen lopen of iets op een whiteboard schrijven. Onze Beamtracking vergadermicrofoon trackt en lockt elke spreker, zodat er alle vrijheid is om te bewegen. 

Subtiel weggewerkt in uw interieur

Op tafel, in het plafond of hangend in een open plafond. Onze vergadermicrofoons kunnen subtiel worden gemonteerd, zodat het interieurdesign van uw ruimte overeind blijft. 

Vergadermicrofoon ingebouwd in het plafond

Vergadermicrofoons van Champions League niveau

De corona crisis heeft ervoor gezorgd dat de technologie rondom videconferencing en online meetings versneld geadopteerd werd.

Waar overheid- en zorginstellingen al tijdens de 1e golf serieuze stappen zetten zien we tijdens en na de 2e golf ook het bedrijfsleven investeren in technologie die de communicatie op afstand verbeterd.

Als importeur van Biamp in Nederland beschikken wij over vergadermicrofoons van Champions League niveau. Wanneer u het hybride werken serieus wilt gaan aanpakken binnen uw organisatie, dan zijn wij graag uw gesprekspartner.

Wij werken landelijk met installatiepartners die volledig getraind en gecertificeerd zijn om onze oplossingen te integreren.

Ferdi van den Berg (2)

Vergadermicrofoons met Beamtracking technologie

De vergadermicrofoons met Beamtracking technologie zorgen voor een online meeting met fantastische audiokwaliteit. Deelnemers binnen een vergaderruimte worden op intelligente wijze door de microfoons gevolgd. Het audiosignaal wordt daarna digitaal bewerkt en klaar gemaakt om in maximale kwaliteit weer te geven aan de deelnemers van de meeting aan de andere kant van het scherm.

Demonstratie met 2 personen in kleine ruimte

In deze setting communiceren Rene en Steven vanaf de zaak met 2 collega’s thuis. Rene kan moeiteloos 3 meter weg lopen van de microfoon, terwijl de verstaanbaarheid overeind blijft.

Demonstratie in grote ruimte tot 30 personen

Deze ruimte was voorheen een kantine en nu omgetoverd tot grote vergaderzaal. In de toekomst kan hier wel met 20 mensen vergaderd worden. Let vooral op de overgangen terwijl Teun spreekt.

Compatible met alle videoconferencing software

De vergadermicrofoons zijn te gebruiken met alle aanbieders van videoconferencing software, zoals:

– Microsoft Teams (gecertificeerd)
– Zoom (gecertificeerd)
– Google Meet (gecertificeerd)
– Cisco Webex
– Starleaf 
– Bluejeans
– En alle anderen…

Vergadermicrofoon compatible met alle videoconferencing aanbieders

Wat nog meer?

Natuurlijke audioweergave

Dankzij de DSP power van de Beamtracking vergadermicrofoons wordt gezorgd voor een natuurlijke en directe weergave van de stem.

Meerdere sprekers tegelijk

In de microfoon zijn meerdere capsules aanwezig die tegelijk werken en dus ook meerdere sprekers tegelijkertijd kunnen weergeven.

Geen achtergrondgeluiden

Dankzij de DSP power worden achtergrondgeluiden weggedrukt en ligt alle focus op het stemgeluid van de deelnemers in de meeting. 

Simpel bekabelen via CAT

Het hele systeem kan eenvoudig worden aangesloten met CAT-kabel, waardoor een eigen netwerk gerealiseerd kan worden.

Verkrijgbaar in zwart en wit

Alle microfoons zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. 

Gesprekken intelligent gemixt

Dankzij de DSP power worden gesprekken tussen mensen aan de ene kant en andere kant intelligent met elkaar gemixt. 

Een greep uit onze vergadermicrofoon oplossingen

Meetingruimte 25 m2

Maximaal 8 personen
Vanaf €3750,- per ruimte
 • Laptop based totaaloplossing
 • Plafond- of tafelmicrofoon
 • Acoustic Echo Cancellation
 • Gecertificeerd voor Teams en Zoom
 • Gratis proefopstelling mogelijk
 • Niet goed, geld terug
 • Inclusief installatie
POPULAIR

Meetingruimte 40 m2

12-16 personen
Vanaf €5495,- per ruimte
 • Externe audio uitbreiding
 • 2 plafond- of tafelmicrofoons
 • High-end DSP
 • Gecertificeerd voor Teams en Zoom
 • Gratis proefopstelling mogelijk
 • Niet goed, geld terug
 • Inclusief installatie

Meetingruimte 70 m2

24-30 personen
Vanaf €8950 per ruimte
 • Externe audio uitbreiding
 • 4 plafond- of tafelmicrofoons
 • High-end DSP
 • Gecertificeerd voor Teams en Zoom
 • Gratis proefopstelling mogelijk
 • Niet goed, geld terug
 • Inclusief installatie

Vergadermicrofoon bij jullie op kantoor?

Vraag gratis advies aan voor een vergadermicrofoon op maat bij jullie in de vergaderruimte. Of vraag een gratis proefplaatsing aan probeer onze oplossingen zelf. 

Goed advies nodig?

Of bel direct met 085-2500917

Veelgestelde vragen

‘Hieronder de antwoorden op de vragen die ik het meeste krijg.’
Ferdi van den Berg

Ferdi van den Berg
Business Audio Systems Nederland

Een geluidsinstallatie wordt in de basis opgebouwd uit 5 componenten. De speakers, de versterker, een bediensysteem en de muziekdienst of radio. Het laatste component is de kabel, waarmee alle onderdelen aan elkaar worden verbonden. Optioneel kan er een omroepmicrofoon of draadloze microfoon gekoppeld worden voor omroep- en of presentatiedoeleinden. Maar kan er ook een koppeling gemaakt worden met andere audiovisuele apparatuur, zoals televisies, beamers of draadloze presentatiesystemen.

Ja, dit is mogelijk. De meeste van onze centrale muziekinstallaties krijgen een verbinding met de ontruimingsinstallatie, wanneer deze aanwezig is. Zodra de ontruiming geactiveerd wordt zal de muziek- en omroepinstallatie middels een contact worden stil gelegd. Op deze wijze wordt het signaal van de ontruimingsinstallatie duidelijk hoorbaar. Zowel een slow-whoop systeem als gesproken woord. 

Zeker weten, alleen bieden wij deze oplossing niet. Voor kantoren tot 20 vierkante meter is dit een uitstekende oplossing. Denk dan aan producten zoals Sonos. Zodra de ruimtes groter worden dan kan er met Sonos geen egaal muziekklimaat gerealiseerd worden en loopt de investering bovendien snel op.

Wel kan er draadloos worden gestreamd, zodat medewerkers vanaf een telefoon muziek kunnen afspelen over de centrale geluidsinstallatie. 

Er zijn talloze mogelijkheden voor het weergeven van muziek op kantoor.

Alleen al in ons assortiment zitten 180 soorten speakers. Welke speaker inzetten hangt af van de indeling van de ruimte, de aanwezigheid van achtergrondlawaai, de plaatsen waar uw medewerkers veelal actief zijn en natuurlijk de opbouw van uw kantoor, kantoortuin, etage, bedrijfspand, receptie of bedrijfsrestaurant.

Wij zullen elke ruimte individueel bekijken om hier de juiste speaker te selecteren die het juiste geluid weet over te brengen.

Zeker weten. Bij het toepassen van omroep is de spraakverstaanbaarheid van cruciaal belang. Dit heeft dan ook effect op de keuze van de luidspreker en posities waar deze geplaatst worden. In een perfect scenario kunnen we hier bij een nieuwe installatie over nadenken, zodat beide perfect geïntegreerd kunnen worden. Het is ook mogelijk om een bestaande installatie uit te breiden met één van de twee. 

Er zijn wereldwijd talloze onderzoeken gedaan naar welke muziek het meeste invloed heeft op productiviteit, werksfeer en gemoedstoestand.

Wij zijn van mening dat voor de muziek voor elke afdeling, voor elke ruimte of voor elk bedrijf anders kan zijn om tot het beste eindresultaat te komen.

In het artikel ‘Muziek op kantoor – alle do’s en dont’s’ vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Een vraag die ons vaak wordt gesteld. FM verliest terrein. De kans is groot dat FM in 2023 compleet verdwijnt. Bovendien is de ontvangst van FM niet best. Zeker niet in panden van beton. Hoewel de geluidskwaliteit van DAB+ veel beter is, heeft DAB+ ook te maken met dit probleem. Er moet in beide gevallen een antenne geplaatst worden op een plaats waar de ontvangst goed is. 

Tegenwoordig heeft elk bedrijf in Nederland een stabiele internetverbinding. Daarom is de keuze voor internetradio logisch. U voorkomt hiermee storingen en bovendien krijgt u de keuze uit duizenden radiozenders. Hier zitten ook veel zenders tussen die non-stop spelen. Dus zonder muziek en zonder veel gepraat van DJ’s. 

Lees meer… 

Nee, absoluut niet. Jaarlijks plaatsen wij installaties bij meer dan 500 bedrijven. Denk hierbij aan geluidsinstallaties voor op kantoor, in een bedrijfsrestaurant, coworking spaces, ontvangstruimtes, maar ook in showrooms en winkels. 

Deze installaties variëren van klein tot groot.

Onze voorkeur gaat hier niet naar uit, maar we begrijpen natuurlijk wel dat u hier budget kunt winnen. Zeker wanneer u beschikt over een aantal handige jongens in uw team. Onze audiospecialisten denken in dit geval graag met u mee. Zo zorgen we voor een aansluitschema, zodat jullie de speakers zelf kunnen installeren. Na installatie komen we de installatie wel graag in bedrijf stellen, zodat u verzekerd bent van een goede weergave.

Wij werken in Nederland nauw samen met een groep getrainde en gecertificeerde installatiepartners. Zij zijn verdeeld over Nederland en wij zullen uw installatie dan ook altijd laten plaatsen door een installateur die bij u in de buurt te vinden is. Wij zijn van mening dat dit qua service en aanpak de beste manier is. Deze installateurs zijn gespecialiseerd in de aanleg van audio (en vaak ook video) en kunnen samenwerken met uw elektrotechnisch installateur, IT-leverancier, technische dienst of facilitaire afdeling. 

 

Onze installaties worden geplaatst met 5 jaar garantie op de apparatuur. Componenten die binnen 3 maanden defect gaan worden kosteloos vervangen door een nieuw apparaat. Defecten na deze 3 maanden en binnen 5 jaar worden kosteloos gerepareerd door onze serviceafdeling. In geval van nood kan uw installateur voorzien in een vervangend model. 

Belangrijk om te vermelden is dat onze installateurs niet weggaan voordat u tevreden bent. Hierbij geldt onze niet goed, geld terug garantie. Bent u niet tevreden? Dan doen wij er alles aan om dit te veranderen.