Soundscapes by Moodsonic

Business Audio Systems is de Nederlandse importeur 
van de soundscapes ontworpen door Moodsonic

500 installaties per jaar

Jaarlijks plaatsen wij meer dan 500 geluidsinstallaties in het bedrijfsleven.

25 jaar ervaring

Onze producten worden al meer dan 25 jaar verkocht in een zakelijke omgeving.

5 jaar garantie

Op onze geludisinstallaties krijgt elk bedrijf maar liefst 5 jaar garantie.

Waarom soundscapes binnen uw gebouw?

Gebouwen zijn onlosmakelijk verbonden met onze kwaliteit van leven.
Ze hebben invloed op onze gezondheid en ons welzijn, die op hun beurt invloed hebben op onze productiviteit.
Moodsonic transformeert uw ruimte middels zorgvuldig ontworpen soundscaped in combinatie met slimme gebouwtechnologie.

Health & Wellbeing

Gezondheid

Onze liefde voor de natuur en de bijbehorende voordelen voor de gezondheid is een wetenschappelijk onderbouwd concept dat bekend staat als ‘biofilie’. Moodsonic brengt intelligent biofiel geluid in een ruimte om stress te bestrijden en gevoelens van welzijn, veiligheid, herstel en motivatie te stimuleren.

Loyaliteit

Onaangenaam achtergrondgeluid beinvloedt de tevredenheid en betrokkenheid van werknemers op negatieve wijze, blijkt uit onderzoek. Moodsonic maskeert geluidsoverlast en bevordert kwaliteit van leven door een gezonde werkplekinrichting. Deze elementen zijn bepalend voor uw toekomstige werknemers. 

Employee loyalty
Productivity

Productiviteit

De gezondheidszorg, hospitality- en vastgoedbranche worden geplaagd door geluidsoverlast. Hier gaan jaarlijks miljarden euro’s aan verloren. Biofiele soundscapes zijn een uitstekend alternatief voor traditionele sound masking. Moodsonic vermindert storende geluiden en verbetert spraak privacy. 

Privacy

Gebouwen kunnen ook te stil zijn. Privacy is dan ook topprioriteit voor werknemers en is in sommige omgevingen zelfs wettelijk bepaald. Biofiele soundscapes kunnen de privacy verbeteren met evenveel of meer succes als conventionele soundmasking zonder bijbehorende stress reacties. 

Speech privacy
Flexible design

Flexibel per ruimte

Het geluid van Moodsonic wordt algoritmisch gegenereerd. Het past zich intelligent aan in individuele zones en andere parameters, zoals bezettingsgraad, cijfers ten behoeve van welzijn of de temperatuur in een ruimte. De content kan worden beheerd via een gebruikersinterface. 

"Andere manier van denken"

“De soundscapes van Moodsonic kunnen ingezet worden in de gezondheidszorg, hotels, kantoortuinen, luchthavens, in het onderwijs, in restaurants, retail of wellness resorts. 

 In elke ruimte kan een andere gevoel tentoon gespreid worden. Kiest u voor ‘geruststelling’, ‘focus’, ‘productiviteit’, ‘warmte’ of ‘energie’? 

Dankzij een zorgvuldig uitgekiende audio infrastructuur kunnen wij de power van Moodsonic perfect integreren binnen allerlei gebouwen. 

Door het toepassen van zones kunnen er meerdere moods in één gebouw of etage gerealiseerd worden. 

We kunnen zelfs video mee integreren, waardoor een fantastisch totaalgevoel ontstaat.

Meer weten? Bel me gerust direct op 06-51050752.”

 

Ferdi van den Berg (2)

Ferdi van den Berg
Business Audio Systems Nederland

Onze opdrachtgevers zijn o.a.:

Ontdek 'Reassurance': soundscape ten tijde van corona

Over Moodsonic

Moodsonic is van mening dat gebouwen ontworpen moeten worden om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren. Of dit nu thuis is of op het werk, in het onderwijs, de gezondheidszorg, retail of openbare ruimtes. 

Moodsonic brengt de wetenschappelijke kracht van biofiel geluid naar gebouwen om het welzijn en de productiviteit van de mensen te verbeteren. 

Soundscapes van Moodsonic in uw gebouw?

Goed advies nodig?

Of bel direct met 085-2500917

Veelgestelde vragen

‘Hieronder de antwoorden op de vragen die ik het meeste krijg.’
Ferdi van den Berg

Ferdi van den Berg
Business Audio Systems Nederland

Een geluidsinstallatie wordt in de basis opgebouwd uit 5 componenten. De speakers, de versterker, een bediensysteem en de radio (of Spotify). Het laatste component is de kabel, waarmee alle onderdelen aan elkaar worden verbonden. Optioneel kan er een omroepmicrofoon of draadloze microfoon gekoppeld worden voor omroep- en of presentatiedoeleinden. 

Ja, dit is mogelijk. De meeste van onze installaties krijgen een verbinding met de ontruimingsinstallatie, wanneer deze aanwezig is. Zodra de ontruiming geactiveerd wordt zal de muziek- en omroepinstallatie middels een contact worden stil gelegd. Op deze wijze wordt het signaal van de ontruimingsinstallatie duidelijk hoorbaar. Zowel een slow-whoop systeem als gesproken woord. 

Draadloze oplossingen in bedrijfshallen zijn er (nog) niet. We houden deze ontwikkelingen goed in de gaten en zodra er een kwalitatief goed systeem op de markt is zullen we dit direct gaan testen. Wel kan er draadloos worden gestreamd, zodat medewerkers vanaf een telefoon muziek kunnen afspelen over de centrale geluidsinstallatie. 

Er zijn talloze mogelijkheden voor het weergeven van muziek en omroep in een bedrijfsmatige omgeving. Alleen al in ons assortiment zitten 180 soorten speakers. Welke speaker inzetten hangt af van de activiteiten die plaatsvinden in de hal, de aanwezigheid van achtergrondlawaai, de plaatsen waar uw medewerkers veelal actief zijn en natuurlijk de opbouw van uw werkplaats, productieruimte, magazijn, distributiecentrum of fabriek. 

Lees meer…

Zeker weten. Bij het toepassen van omroep is de spraakverstaanbaarheid van cruciaal belang. Dit heeft dan ook effect op de keuze van de luidspreker en posities waar deze geplaatst worden. In een perfect scenario kunnen we hier bij een nieuwe installatie over nadenken, zodat beide perfect geïntegreerd kunnen worden. Het is ook mogelijk om een bestaande installatie uit te breiden met één van de twee. 

Een vraag die ons vaak wordt gesteld. FM verliest terrein. De kans is groot dat FM in 2023 compleet verdwijnt. Bovendien is de ontvangst van FM niet best. Zeker niet in panden van beton. Hoewel de geluidskwaliteit van DAB+ veel beter is, heeft DAB+ ook te maken met dit probleem. Er moet in beide gevallen een antenne geplaatst worden op een plaats waar de ontvangst goed is. 

Tegenwoordig heeft elk bedrijf in Nederland een stabiele internetverbinding. Daarom is de keuze voor internetradio logisch. U voorkomt hiermee storingen en bovendien krijgt u de keuze uit duizenden radiozenders. Hier zitten ook veel zenders tussen die non-stop spelen. Dus zonder muziek en zonder veel gepraat van DJ’s. 

Lees meer… 

Nee, absoluut niet. Wekelijks installeren wij geluidsinstallaties in werkplaatsen van autobedrijven, compacte productie- of inpakruimtes, kantines en showrooms. De kosten vallen ook echt ontzettend mee en u geeft uw medewerkers toch het plezier van radio op de werkvloer. Wij geven graag eens een vrijblijvende prijsindicatie af 

Onze voorkeur gaat hier niet naar uit, maar we begrijpen natuurlijk wel dat u hier budget kunt winnen. Zeker wanneer u beschikt over een aantal handige jongens in uw team. Onze audiospecialisten denken in dit geval graag met u mee. Zo zorgen we voor een aansluitschema, zodat jullie de speakers zelf kunnen installeren. Na installatie komen we de installatie wel graag in bedrijf stellen, zodat u verzekerd bent van een goede weergave.

Wij werken in Nederland nauw samen met een groep getrainde en gecertificeerde installatiepartners. Zij zijn verdeeld over Nederland en wij zullen uw installatie dan ook altijd laten plaatsen door een installateur die bij u in de buurt te vinden is. Wij zijn van mening dat dit qua service en aanpak de beste manier is. Deze installateurs zijn gespecialiseerd in de aanleg van audio (en vaak ook video) en kunnen samenwerken met uw elektrotechnisch installateur, IT-leverancier, technische dienst of facilitaire afdeling. 

 

Onze installaties worden geplaatst met 5 jaar garantie op de apparatuur. Componenten die binnen 3 maanden defect gaan worden kosteloos vervangen door een nieuw apparaat. Defecten na deze 3 maanden en binnen 5 jaar worden kosteloos gerepareerd door onze serviceafdeling. In geval van nood kan uw installateur voorzien in een vervangend model. 

Belangrijk om te vermelden is dat onze installateurs niet weggaan voordat u tevreden bent. Hierbij geldt onze niet goed, geld terug garantie. Bent u niet tevreden? Dan doen wij er alles aan om dit te veranderen.