Sound Masking Marktleider

De beste spraak privacy oplossingen voor bedrijven met open kantoorruimtes, zorginstellingen, callcenters en apotheken.

Sound Masking Marktleider

De beste spraak privacy oplossingen voor bedrijven met open kantoorruimtes, zorginstellingen, callcenters en apotheken.

Business Audio Systems Geluidsinstallatie Horeca

Hoge kwaliteit

Hoge kwaliteit (achtergrond) muziek
Business Audio Systems Geluidsinstallatie Horeca

Simpel te bedienen

Onderhoudsvrije installaties

Business Audio Systems Geluidsinstallatie Horeca

Niet goed, geld terug

5 jaar garantie

De grootste voordelen van sound masking in uw werkomgeving:

Reduceer lawaai op kantoor

Medewerkers kunnen tot 86 minuten per dag verspillen door geluidsoverlast. Soundmasking helpt afleiding van lawaai te verminderen.

Boost productiviteit

Een open kantoor is helemaal van deze tijd en middels sound masking technologie kunnen we dit moderne kantoor productiever maken.

Verhoog privacy

60% van uw medewerkers op kantoor vindt de spraakprivacy storend. Sound masking helpt om de privacy in open ruimtes, maar ook meetingruimtes te verhogen.

Verbeter akoestiek

Veel kantoren zijn ongemakkelijk stil of onaangenaam luid. Soundmasking helpt om een perfect akoestische omgeving te creëren, waardoor werknemers zich comfortabel voelen.

Maskeer gesprekken

De radio hoort in Nederland bij het werk. Zodra we binnenkomen pakken we koffie en zetten we de radio aan. Omarm muziek en zorg er met een centrale installatie voor dat muziek meewerkt binnen uw bedrijf.

Wat is sound masking precies?

Soundmasking, ook wel noise masking genoemd, is een geluid dat wordt weergegeven op dezelfde frequentie als menselijke spraak, waardoor de verstaanbaarheid ervan wordt verminderd. Dit geluid wordt weergegeven door een zorgvuldig uitgedachte geluidsinstallatie, die geplaatst wordt op kantoor, in een ontvangstruimte, showroom of wachtruimte.

Hoe werkt sound masking?

Door geluid aan een ruimte toe te voegen lijkt de ruimte zelfs stiller. Het klinkt tegenstrijdig, maar het is waar. Dit komt omdat het geluid wat wordt toegevoegd de verstaanbaarheid van menselijke spraak vermindert.

En als u niet begrijpt wat iemand zegt, dan zijn die woorden automatisch minder storend. 

Geluidsmaskering is een omgevingsgeluid dat eigenlijk vergelijkbaar is met het geluid van een luchtstroom. Maar het grote verschil is dat dit omgevingsgeluid speciaal geoptimaliseerd is op de frequentie van menselijk spraak. Hierdoor wordt eenvoudigweg verhindert hoe ver gesprekken van anderen kunnen worden gehoord en begrepen.

Sound masking dient wel zorgvuldig geïnstalleerd te worden conform een gedetailleerd installatieplan, waarbij rekening gehouden moet worden met elke lamp, elke muur en zelfs het materiaal van het plafond. Eventueel kan een installatie in meerdere zones opgedeeld worden, zodat elke ruimte naar wens aangepast kan worden.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij bekijken uw ruimte op verschillende manieren. Aan de hand hiervan maken wij een plan om uw ruimte optimaal te voorzien van de juiste maskering op het juiste frequentieniveau. 

Architectuur

Uit welk materiaal bestaat uw plafond? Dit is belangrijk voor het installeren van soundmasking techniek.

Hoogte

De plafondhoogte bepaalt de frequentie, net als het volume van de installatie.

Indeling

Hoe uw ruimte benut wordt is allesbepalend voor de uiteindelijke indeling van het systeem.

Referenties waar we trots op zijn!

Business Audio Systems Audiosystemen voor kantoor

Veelgestelde vragen

Geluidsinstallatie Sound Masking 1

Waaruit bestaat soundmasking?

Sound masking is een concept dat bestaat uit een zorgvuldig samengestelde geluidsinstallatie. Deze geluidsinstallatie bestaat uit luidsprekers (actief of passief), een distributiesysteem, bekabeling en natuurlijk een afspeelapparaat voor het versturen van de op maat gemaakte frequentiesignalen.

Kan er ook achtergrondmuziek afgespeeld worden?

Ja, dit is mogelijk. Door het afspeelapparaat te vervangen voor een radio systeem of media player kan er ook achtergrondmuziek worden afgespeeld. Zo dient uw installatie twee doeleinden.

Kan de installatie ook draadloos?

Nee, dit systeem moet worden bekabeld, anders kan de techniek niet optimaal ingezet worden en dient het zijn doel helaas niet.

Geluidsinstallatie Sound Masking 2

Is een sound masking alleen bedoeld voor grote bedrijven?

Nee, absoluut niet. Wekelijks installeren wij geluidsinstallaties in showrooms, kantoren, wachtruimtes en bij balies. De kosten vallen ook echt ontzettend mee en u geeft uw medewerkers toch het comfort van geluidsmaskering. Wij geven graag eens een vrijblijvende prijsindicatie af.

Kan ik zelf een soundmasking plaatsen?

Nee, dit moet worden gedaan door een installateur die hiervoor is opgeleid en getraind. De kans dat het systeem niet goed wordt geplaatst is te groot en hierdoor kunnen wij de werking van de installatie verre van garanderen.

Wie komt sound masking plaatsen?

Wij werken in Nederland nauw samen met een groep getrainde en gecertificeerde installatiepartners. Zij zijn verdeeld over Nederland en wij zullen uw installatie dan ook altijd laten plaatsen door een installateur die bij u in de buurt te vinden is. Wij zijn van mening dat dit qua service en aanpak de beste manier is. Deze installateurs zijn gespecialiseerd in de aanleg van audio (en vaak ook video) en kunnen samenwerken met uw elektrotechnisch installateur, IT-leverancier, technische dienst of facilitaire afdeling.

Hoeveel jaar garantie krijg ik op sound masking?

Onze installaties worden geplaatst met 5 jaar garantie op de apparatuur. Componenten die binnen 3 maanden defect gaan worden kosteloos vervangen door een nieuw apparaat. Defecten na deze 3 maanden en binnen 5 jaar worden kosteloos gerepareerd door onze serviceafdeling. In geval van nood kan uw installateur voorzien in een vervangend model.

Belangrijk om te vermelden is dat onze installateurs niet weggaan voordat u tevreden bent. Hierbij geldt onze niet goed, geld terug garantie. Bent u niet tevreden? Dan doen wij er alles aan om dit te veranderen.

Case: ‘Een open office dat ook echt werkt’

Soundmasking zorgt voor minder afleiding

De Bridgespan Group is een non-profit organisatie voor filantropen en liefdadigheidsinstellingen. Onlangs verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie met een kantoorruimte van 28.000 m2. Het was voor hen de kans om iets te doen aan de manier waarop men werkte. Er werd gekozen voor een open kantoor ruimte, zodat medewerkers maximaal met elkaar in contact kwamen te staan.

In deze nieuwe situatie werd na talloze brainstormsessies gekozen voor een kantoor waarin iedereen de vrijheid heeft om te werken hoe hij/zij wil. Dus geen vaste werkplekken, open scrum ruimtes, staande werkplekken en kleine comfortabele zitgroepen. De bibliotheek was de plek waar men zich echt even kon terugtrekken als men behoefte had aan rust.

Met zo’n gedurfde visie ontstonden privacy- en geluidsproblemen. Een volledig open kantoor zonder afscheidingen of wanden betekende dat het lawaai enorm toe nam en dat er lastig privé met elkaar gesproken kon worden. Het was dan ook een uitdaging om een akoestisch comfortabele omgeving te realiseren. Een plek waar teams elkaar niet afleiden tijdens projectbesprekingen. En waar gesprekken niet meer worden afgeluisterd.

De oplossing werd gevonden in soundmasking. Dankzij honderen kleine, nauwelijk zichtbare zenders die geïnstalleerd werden in het plafond werd een geluidsmasker gelegd in de ruimte.

null

De zenders worden onderling verbonden en gekoppeld aan de centrale in de IT-ruimte. Een geoptimaliseerd geluidsignaal werd via deze installatie in de ruimte gebracht, waardoor achtergrondgeluiden wegvallen. Bovendien kan deze installatie ook gebruikt worden voor het weergeven van achtergrondmuziek. Ideaal tijdens een evenement of kantoorborrel.

Directeur Charles Lee licht toe: “Sound masking heeft ons open-office concept helpen werken. Teams kunnen goed samenwerken zonder dat andere teams hierbij worden afgeleid. We zijn ontzettend blij met wat het systeem voor ons heeft gedaan!”

Sound masking in uw bedrijf?

Wij komen de Phonum gratis bij u langs brengen, waarna u deze 14 dagen kunt testen en uitproberen!

Sound masking in uw bedrijf?

Wij komen de Phonum gratis bij u langs brengen, waarna u deze 14 dagen kunt testen en uitproberen!