Klant

Stadkamer

Locatie

Zwolle

Installateur

Backline AV

Functionaliteit

Omroep

Omroepinstallatie Stadkamer Zwolle

Projectomschrijving

Stadkamer is een begrip in Zwolle. Elke blauwvinger kent de hoofdlocatie van Stadkamer Centrum aan de Zeven Aleetjes. Bezoekers kunnen hier terecht voor alles wat Stadkamer te bieden heeft: lezen en lenen, taal, cultuur, onderwijs, studeren en ontmoeten. Recent is Stadkamer Centrum verhuisd en mocht Backstage AV de audiovisuele faciliteiten realiseren, waaronder een verstaanbare omroepinstallatie.

Omroepinstallatie gekoppeld aan brandmeldcentrale

De verhuizing van Stadkamer is een opdracht van Gemeente Zwolle, waarbij Backstage AV met verschillende partijen samenwerkte. JHK Architecten was verantwoordelijk voor het ontwerp en het vergt dan ook veel onderlinge communicatie om de techniek perfect te integreren in het finaal ontwerp. De keuze van de luidsprekers en het uitdenken van de omroepinstallatie is hier dan ook op afgestemd.

Het project werd voor de zomer van 2017 opgeleverd en het resultaat is dat men in ‘De huiskamer van Zwolle’ verstaanbaar en duidelijk kan omroepen. Er is een koppeling gemaakt met de brandmeldcentrale. Dit betekent dat de geluidsinstallatie automatisch uit wordt gezet, zodra er een melding wordt gegenereerd in de brandmeldcentrale.

Omroepen kan vanaf de receptie. Zo worden er dagelijks mededelingen gedaan rondom sluitingstijden en evenementen. Bij evenementen kunnen bezoekers naar de juiste ruimte worden geroepen en kunnen pauzes worden afgekondigd. De omroep maakt echt deel uit van het dagelijks proces en is voor de medewerkers achter de balie dan ook eenvoudig te gebruiken.

Vooralsnog wordt geen muziek afgespeeld door de installatie. Echter is het systeem zo ingericht dat dit in de toekomst gemakkelijk kan worden geïntegreerd. Op dit moment wordt de voorkeur gegeven aan stilte en dat is binnen een bibliotheek natuurlijk wenselijk. Het project is inmiddels afgerond en het resultaat is prachtig geworden. ‘De huiskamer van Zwolle’ is weer helemaal terug.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.