Klant

JET BIK

Locatie

Opmeer

Installateur

Inferno Audio Visueel

Functionaliteit

Radio, Omroep, Pauze, signalering

Omroepinstallatie fabriekshal JET BIK

Projectomschrijving

JET BIK is producent van kunststof en glazen daglichtoplossingen, die geheel naar wens van architecten en gebouweigenaren worden vervaardigd. In het tweede kwartaal van 2019 werd de nieuwbouwlocatie in Opmeer officieel in gebruik genomen. In de fabriekshallen, kantine, kantoren en technische dienst mocht installatiepartner Inferno Audio Visueel een nieuwe omroepinstallatie aanleggen. Het resultaat is een fantastische, centrale fabriekshal omroepinstallatie voor het weergeven van berichten, muziek en pauze signalering in een oppervlakte van in totaal 14.000 m².

Verstaanbare omroepinstallatie

Het meest belangrijke aspect van een omroepinstallatie is de verstaanbaarheid. Hier is door Inferno Audio Visueel in het voortraject dan ook alle aandacht aan besteed. Diverse calculaties met verschillende luidsprekers zijn bekeken om tot de beste oplossing te komen. Uiteindelijk kwam een combinatie van verschillende luidsprekers het best tot zijn recht in de fabriekshallen en technische dienst. Het afstellen van deze luidsprekers op de ruimte is een vak apart. Hierbij wordt gekeken naar de afmetingen van de ruimtes en de gewenste verstaanbaarheid, die worden gematched aan luidsprekers met de juiste specificaties.

Specifieke luidsprekers per afdeling

In elke fabriekshal vinden andere werkzaamheden plaats. Deze werkzaamheden gaan gepaard met veel lawaai van machines of andere processen. Dit lawaai heeft een groot effect op de verstaanbaarheid van de fabriekshal omroepinstallatie. De installateur werk in de verschillende fabriekshallen dan ook met andere luidsprekers om een optimale verstaanbaarheid te garanderen. Bovendien is goed gekeken naar het volume per afdeling. Op sommige afdelingen staat het volume standaard hoger ingesteld, dan in andere ruimtes. Zo is er gebruik gemaakt van opbouwluidsprekers, pendel luidsprekers en inbouwluidsprekers.

Omroepinstallatie fabriekshal met muziek

Naast het omroepen van verstaanbare mededelingen fungeert de omroepinstallatie ook als muziekinstallatie. Gedurende de hele dag wordt er centraal naar de radio geluisterd. Deze achtergrondmuziek is afkomstig van een storingsvrije internetradio. Via een app of via de centrale installatie kunnen voorkeurszenders ingesteld worden. In het kader van rust en eenheid heeft JET BIK ervoor gekozen om door het hele bedrijf te luisteren naar één zender. Bovendien kan het volume van de muziek per afdeling aan of uit gezet worden. Mocht er een bespreking zijn of een rondleiding door directie of management, dan kan men het volume simpel wegdraaien.

Omroepinstallatie met pauze signalering

Gedurende de dagen worden de honderd medewerkers in de fabriekshallen via geautomatiseerde pauze signalering geïnformeerd over hun pauzes. Dit is door de installateur eenmaal ingesteld en kan eventueel in de toekomst eenvoudig worden aangepast. Het pauzesignaal is vriendelijk en overal verstaanbaar te horen. Op deze wijze wint JET BIK dagelijks dure productie minuten, die op jaarbasis zorgen voor een flinke efficiency. De keuze voor deze extra investering was dan ook snel gemaakt.

Omroepinstallatie in uw fabriekshal?

Het aanleggen van een fabriekshal omroepinstallatie is een vak. Uw elektrotechnisch installateur kan uitstekend overweg met het leggen van de bekabeling, maar om een optimale verstaanbaarheid te realiseren heeft u een specialist nodig. Samen met ons team van installateurs leveren wij jaarlijks meer dan 500 installaties op. Bekijk meer op onze speciale pagina’s over omroepinstallaties voor binnen of buiten, onze bedrijfshal informatie pagina of vraag direct een gratis offerte aan bij onze specialisten.

Wij helpen u gratis en vrijblijvend
bij het uitdenken van de ideale geluidsinstallatie
voor uw bedrijfsruimte of sportaccommodatie.

Of bel ons direct op 085-2500917.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.