Klant

Toyota Van Ekris

Locatie

Maarssen

Installateur

RJ Audiovisueel

Functionaliteit

Achtergrondmuziek

Muziekinstallatie showroom Toyota Van Ekris

Projectomschrijving

Van Ekris is een familiebedrijf dat is opgericht in 1912. Van Ekris is Hofleverancier en heeft 2 Toyota dealer bedrijven tussen Utrecht en Amsterdam. Bij één van deze vestigingen in Maarssen mocht RJ Audiovisueel een nieuwe muziekinstallatie in de showroom aanleggen. Achtergrondmuziek maskeert gesprekken tussen klanten en adviseurs van Ekris. Bovendien wordt gezorgd voor een aangename sfeer in de showroom.

Slimme installatie speelt automatisch muziek

Muziek zorgt ervoor dat bezoekers van de showroom zich op hun gemak voelen. Dat is dan ook de reden dat het belangrijk is dat er altijd achtergrondmuziek aanwezig is. RJ Audiovisueel heeft een slimme muziekinstallatie bedacht die ervoor zorgt dat er elke dag tijdens openingstijden automatisch muziek klinkt. Het personeel hoeft hierdoor niet na te denken over het aan- of uitzetten van de installatie. Via internetradio kan er muziek worden gepland, zodat er tijdens de koopavonden of na de middag een ander genre wordt afgespeeld.

De bouw van de showroom bestaat bij Van Ekris uit verschillende hoogtes plafonds. Er zijn lage systeemplafonds en de hoge plafonds zijn uitgevoerd met damplaat. Hierdoor heeft RJ Audiovisueel gekozen om te werken met 2 type luidsprekers. De 360 graden bol luidsprekers zijn geplaatst aan het hoge plafond en inbouwluidsprekers aan het lage plafond. Beide zorgen voor een perfecte spreiding van de muziek die in elke hoek van de showroom te horen is.

De achtergrondmuziek is overal op subtiele wijze te horen. Door muziek op laag volume af te spelen wordt de stilte doorbroken. Bovendien ontstaat er een situatie dat men elkaar op verschillende plekken in de showroom niet kan verstaan. Heel prettig als er stevig wordt onderhandeld over de aanschaf van een nieuwe wagen.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.