Klant

Roelof van Echten College

Locatie

Hoogeveen

Installateur

Pro-Vision AV

Functionaliteit

Presentatie, Achtergrondmuziek

Muziekinstallatie kantine Roelof van Echten College

Projectomschrijving

Het Roelof van Echten College is een christelijke scholengemeenschap in Hoogeveen. Er wordt onderwijs aangeboden voor elk kind. Van praktijkonderwijs tot gymnasium. De afgelopen jaren bood het college gemiddeld meer dan 1300 leerlingen onderwijs aan. Installatiepartner Pro-Vision AV werd gevraagd een muziekinstallatie in de kantine te plaatsen. Een flinke uitdaging vanwege de grote hoeveelheid kinderen die zich elke dag weer in de kantine begeven.

Multifunctionele muziekinstallatie kantine

Voor een school is het belangrijk dat de muziekinstallatie te gebruiken is voor meerdere doeleinden. Tijdens de pauzes wordt er achtergrondmuziek afgespeeld en naar de radio geluisterd. Maar tijdens festiviteiten of bijeenkomsten dient de installatie gebruikt te worden voor presentaties. Spraakverstaanbaarheid is in dit geval ontzettend belangrijk. Net als een eenvoudige bediening van het systeem.

De keuze van de luidsprekers erg belangrijk

Om een muziekinstallatie in een kantine als bij het Roelof van Echten College multifunctioneel in te zetten is de keuze van het type luidspreker ontzetten belangrijk. Er zijn wel duizenden verschillende soorten te krijgen. Maar niet allemaal zijn ze in staat muziek op hoog volume af te spelen en ook een presentaties verstaanbaar weer te geven. Dit hangt af van het formaat en de technische specificaties van de luidspreker. Pro-Vision AV heeft in dit geval gekozen voor de MASKF luidspreker van Business Audio Systems.

Op maat gemaakte cluster constructie

Buiten de keuze voor de juiste luidsprekers is de plaatsing net zo relevant. Een goed voorbeeld is het plaatsen van de luidsprekers in de hoeken van een ruimte. Hierdoor moet vaak een hoog volume worden gespeeld om een goed bereik te realiseren. Heel vervelend als een leerling net in die hoek zit. Pro-Vision AV heeft in deze situatie gekozen voor een op maat gemaakte cluster beugel. Door 2 clusters midden in de kantine te plaatsen ontstaat een fantastische dekking door de hele ruimte.

Bediening van de muziekinstallatie

In een loze ruimte naast de kantine is de kast met apparatuur geplaatst. Een stijlvolle wandkast waarin de mediaplayer, de versterkers en de bediening zijn verwerkt. Vanaf één plek kunnen de mensen van de techniek de muziekinstallatie bedienen. De wandkast kan worden afgesloten, zodat leerlingen met vervelende bedieningen niet bij de instellingen kunnen komen. Middels een sleutel die bij de conciërge te verkrijgen is kan de techniek bij de installatie.

Muziekinstallatie kantine verder uitgebreid

Enkele maanden na oplevering van de muziekinstallatie is het systeem verder uitgebreid. Enkele nieuwe versterkers en een nieuwe bediening is toegevoegd aan het geheel. Ook is de installatie klaar gemaakt voor verdere uitbreiding in de toekomst. Hierbij kunnen nieuwe ruimtes worden toegevoegd en kan de muziek vanaf de mediaplayer ook in die ruimtes worden weergegeven.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.