Klant

DHSS

Locatie

Den Helder

Installateur

Inferno Audio Visueel

Functionaliteit

Radio, Omroep

Muziekinstallatie bedrijfshal DHSS

Projectomschrijving

Den Helder Support Service is logistiek dienstverlener in de scheepvaart. Naast veeteeltdiensten biedt DHSS helikopter diensten, warehousing en expeditie. DHSS is gevestigd in de havens van Den Helder, IJmuiden, Beverwijk, Velsen, Amsterdam, Scheveningen, Harlingen, Delfzijl en Eemshaven. Voor de vestiging in Den Helder mocht installatiepartner Inferno Audio Visueel een muziekinstallatie plaatsen in de verschillende bedrijfshallen.

Radio luisteren tijdens het werk

De bedrijfshallen in Den Helder beslaan een totaal oppervlak van 4400 m² en worden gebruikt als opslag en expeditie voor offshore gerelateerde klanten. CEO Wim Schouwenaar stelde de vraag een radio installatie uit te denken voor deze ruimtes. Een installatie die ervoor zorgt dat er een prettig werkklimaat wordt geschept en met plezier kan worden gewerkt. Hierbij mocht de geluidsweergave absoluut van goede kwaliteit zijn.

Hoge kwaliteit pendel luidspreker

De vraag naar goede geluidskwaliteit is uiteindelijk ingekleed door het gebruik van een hoge kwaliteit pendel luidspreker. Deze luidspreker wordt op een hoogte van 5 meter geplaatst en heeft een afstraling van 360 graden. Omdat de luidspreker van hoge kwaliteit is wordt ook de bass goed weergegeven. Hierdoor ontstaat een fantastisch geluidsbeeld door de bedrijfshallen.

Duurdere luidspreker, minder bekabeling

Door te werken met een type pendel luidspreker kan er flink worden bespaard op het bekabelen. De luidsprekerkabel hoeft slechts als één lange lijn door het bedrijfspand getrokken te worden. De luidsprekers worden achter elkaar geplaatst op dezelfde kabel. Hierdoor wordt een aanzienlijke besparing gerealiseerd in plaats van te werken met luidsprekers die aan de zijkanten worden geplaatst.

Omroep geïntegreerd

De voorversterker in het hart van de installatie zorgt ervoor dat het signaal vanaf de radio wordt gestuurd naar de versterker. Op de voorversterker kan het volume met een grote, ronde knop worden aangepast. Dit apparaat heeft een aansluiting voor een omroepmicrofoon. Deze is ernaast geplaatst. Wanneer er wordt omgeroepen wordt de muziek automatisch aan de kant gedrukt.

Internetradio

Het radiosignaal is afkomstig van een internetradio. Deze heeft als voordeel ten opzichte van een DAB+ of FM radio dat er heel veel zenders te ontvangen zijn. Bovendien is er geen antenne mee nodig, maar alleen een stabiele internetverbinding. En DHSS heeft dat uitstekend voor elkaar. Er kan dan ook naar hartenlust worden geschakeld tussen de vele zenders en geluisterd worden zonder dat het signaal irritant stoort.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.