Klant

Van Dijk Groothandel

Locatie

Kampen

Installateur

Backstage AV

Functionaliteit

Radio, Achtergrondmuziek

Muziek in magazijn Van Dijk Groothandel

Radio met muziek in magazijn

Sinds 1959 is Van Dijk Groothandel in Kampen het adres voor food-artikelen voor supermarkten, bedrijven, verenigingen of speciaalzaken. Zoetwaren, dranken, diepvriesproducten en ook snacks worden door Van Dijk geleverd. In 2017 is de bouw van een nieuw energie neutraal distributiecentrum afgerond. Backstage AV mocht zorgen voor een duurzame radio installatie voor muziek in het magazijn.

Radio geluidsinstallatie met muziek

Omdat het distributiecentrum energie neutraal is gebouwd was ook de vraag vanuit Van Dijk om de geluidsinstallatie zo zuinig mogelijk in samen te stellen. De wens was om geen bouwradio’s meer toe te laten in het magazijn, maar een centraal systeem te realiseren. Op deze wijze ontstaat een rustig werkklimaat voor de medewerkers in het magazijn.

Het audiosignaal is afkomstig uit een internetradio. Bij een stabiele internetverbinding is de ontvangst uitstekend en beschikt men bovendien over veel meer zender dan bij FM het geval is. Het signaal wordt doorgezet naar een centraal systeem waar deze wordt versterkt en via een 100V lijn naar de luidsprekers in het magazijn wordt gebracht.

In het magazijn is gekozen om tussen elke stelling een muziekhoorn luidspreker te plaatsen. Deze 2-weg luidspreker klinkt vol en heeft een bereik van wel 50 meter. Op deze wijze is de muziek door het hele magazijn te horen. Wanneer straks de stellingen vol staan, dan wordt ervoor gezorgd dat de muziek binnen de gangpaden te horen blijft.

Het systeem kan in de toekomst verder worden uitgebreid om ook het deel waar veel logistiek plaats vindt te voorzien van muziek. Dit zal op korte termijn gaan gebeuren, zodra de processen binnen Van Dijk Groothandel op de rails zijn gezet en het magazijn verder is gevuld. Van Dijk beschikt nu over een systeem wat prettig klinkt en minimaal 15 jaar zal meegaan.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.