Hybride vergaderruimte voor college van B&W Heerhugowaard Langedijk

Klant

Werkorganisatie Langelijk en Heerhugowaard

Locatie

Heerhugowaard

Installateur

RJ Collaboration Solutions

Functionaliteit

Vergadermicrofoon

Hybride vergaderruimte Werkorganisatie Langedijk en Heerhugowaard

De gemeentes Langedijk en Heerhugowaard gaan fuseren en beide gemeentes zitten momenteel middenin het fusietraject. Vanaf 1 januari 2020 werken beide gemeentes ambtelijk met elkaar samen en zijn de ambtenaren verantwoordelijk voor beide gemeentebesturen onder de naam Werkorganisatie Langedijk en Heerhugowaard. Voor het College van B&W mocht installatiepartner RJ Collaboration Solutions nieuwe audiovoorzieningen aanleggen

Hybride vergaderruimte

De Corona crisis heeft ook binnen deze Werkorganisatie gezorgd dat de ambtenaren anders met elkaar communiceren. Zo is er speciaal voor het college van B&W een hybride vergaderruimte ingericht, zodat ambtenaren thuis perfect op afstand kunnen vergaderen met hun collega’s die wel fysiek in het pand aanwezig zijn. De vergaderruimte is dusdanig ingericht zodat men 1,5 meter afstand van elkaar kan bewaren tijdens het vergaderen, geheel conform de huidige regels van het RIVM. 

Hybride vergaderruimte Werkorganisatie Langedijk & Heerhugowaard
Dankzij een nieuwe hybride vergaderruimte kunnen ambtenaren perfect op afstand van elkaar vergaderen.

Wat is een hybride vergaderruimte?

Een hybride vergaderruimte combineert het vergaderen in een ruimte op locatie met mensen die thuis werken. Via slimme techniek kan de ruimte optimaal gebruikt worden om samen te werken, bestanden te delen, presentaties aan elkaar te geven, terwijl er toch een afstand zit tussen de deelnemers.

Sterke stijging gebruik hybride vergaderruimtes

Deze hybride vergaderruimte heeft sterk aan populariteit gewonnen door de Corona crisis waarbij mensen geforceerd werden om thuis te werken en waar in de vergaderruimte 1,5 meter tussenruimte noodzakelijk is. Vooral dit laatste levert problemen op voor de verstaanbaarheid van de mensen in de vergaderruimte. 

De techniek in conventionele vergaderruimtes voldoet niet meer, omdat er een andere samenstelling is ontstaan in de ruimtes. Ruimtes worden anders gebruikt, meer gebruikt en anders ingedeeld. Hierdoor is het zaak dat de audiovisuele techniek meebeweegt. 

Beamtracking microfoon in hybride vergaderruimte
Beamtracking tafel microfoon in de hybride vergaderruimte

Beamtracking microfoon

Werkorganisatie Langedijk en Heerhugowaard heeft na uitgebreid van RJ Collaboration Solutions gekozen voor Beamtracking microfoons om hun hybride vergaderruimte gereed te maken voor de nieuwe situatie. Dankzij deze microfoontechniek kunnen meerdere collega’s onderling voldoende afstand houden van elkaar, terwijl men voor de deelnemers aan de andere kant van het scherm perfect verstaanbaar blijft.

Gebruik met Zoom en Teams

De Beamtracking microfoon ligt op tafel en is met een kabel gekoppeld aan een hub. Deze hub is verbonden met de nuc die zich in de ruimte bevindt en waarop ook de videoconferencing software is geïnstalleerd. In het geval van Werkorganisatie Langedijk en Heerhugowaard wordt er gebruik gemaakt van Zoom en Teams. De Beamtracking microfoons zijn volledig compatible met beide. 

Speciale opbouwspeaker ten behoeve van verstaanbaarheid tussen machinelawaai.

Beamtracking in uw hybride vergaderruimte?

Lees dan meer op onze Beamtracking informatie pagina en vraag een gratis proefplaatsing aan. Verder wil ik u graag wijzen op een nieuwe draadloze Modena Hub techniek die recent op de markt is gebracht in Nederland, die perfect bijdraagt aan het hybride gebruik van uw complete bedrijfspand. 

Recent geïnstalleerd

Magazine

Hybride Technologie

  • Tech trends voor het bedrijfsleven in 2021
  • 104 pagina’s  inspiratie over het nieuwe Hybride Werken
  • Interviews met experts van Zoom en Microsoft Teams
  • De ontwikkeling van het Kantoor van de Toekomst
  • Boordevol tips over Online Samenwerken en Vergaderen

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.