Klant

Restaurant 212

Locatie

Amsterdam

Installateur

Koster AVL

Functionaliteit

Achtergrondmuziek

Geluidssysteem restaurant 212 Amsterdam

Projectomschrijving

Minder regeltjes, meer beleving. Voormalig michelinchef Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot ontdoen high-end eten van alle onnodige etiquette om ruimte te maken voor spektakel in hun droomrestaurant. Amsterdams eerste no-table restaurant. 212. Koster AVL werd gevraagd mee te denken over een passend geluidssysteem voor het weergeven van achtergrondmuziek in het prachtige restaurant.

Over 212

Richard van Oostenbrugge leert het vak in Zwitserland; Thomas Groot vooral in Amsterdam, Parijs en Hong Kong. Hun paden kruisen in 2008 bij de culinaire talentenfabriek restaurant Envy. In 2010 starten de chef en souschef samen bij Bord’Eau om binnen drie jaar een tweesterrenbeoordeling van Michelin ontvangen.

Zelf vat het duo hun carrière samen als: we rolden hier in, zagen kansen en werkten keihard. Zo werden ze naast collega’s ook zakenpartners en vrienden. Als ze bijna 10 jaar samenwerken, in september 2017, kondigen de chefs aan Bord’Eau te verlaten om hun culinaire droom uit te laten komen en als gelijken de keuken binnen te stappen. Die droom is 212.

Geluidssysteem restaurant

Concrete Amsterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp van 212. De keuken staat letterlijk centraal. En daarbij ook de interactie met de gasten. Het inpassen van een geluidssysteem in het restaurant was dan ook een serieuze klus. Deze moet de interactie met de gasten niet in de weg staan. Integendeel.

Subwoofers voegen warm detail toe

Alles binnen 212 kleurt grijs. De muren, de kozijnen en dus ook het kleinste detail van de speakers. Twee subwoofers voegen een piekfijne deken van lage tonen toe aan het geheel. In overleg met designbureau Concrete is ervoor gekozen om deze weg te werken in de elementen. De subwoofers zijn niet zichtbaar, wel hoorbaar. Ze voegen warmte toe aan de totaalbeleving.

MASKC design speakers

In dit concept waar design voorop staat kon maar één type speaker worden gekozen. De MASKC series van Business Audio Systems staan voor uitmuntende geluidskwaliteit. Het karakter van de luidspreker laat het gesprek toe en zorgt voor kraakheldere weergave van de midden en hoge tonen. Heel fijn wanneer de muziek niet al te hard staat, zoals het geval is bij achtergrondmuziek.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.