Klant

MPS Systems BV

Locatie

Arnhem

Installateur

RJ Collaboration Solutions

Functionaliteit

Radio, Achtergrondmuziek

Geluidssysteem bedrijfshal MPS Systems

Projectomschrijving

MPS Systems BV uit Arnhem is opgericht in 1996. Dit dynamische. innovatieve bedrijf produceert flexo- en offset drukpersen, die wereldwijd worden uitgeleverd. Op het hoofdkantoor in Arnhem zijn onder andere de afdelingen finance, engineering, marketing en fabricage te vinden. Voor de afdelingen logistiek en productie mocht installatiepartner RJ Collaboration Solutions een geluidssysteem ontwerpen om in de bedrijfshal centraal naar de radio te kunnen luisteren.

4-zone geluidssysteem bedrijfshal

De bedrijfshallen van MPS zijn gevestigd op de begane grond en ook op de 1e verdieping. In 4 verschillende ruimtes vinden verschillende processen plaats. Het was dan ook de wens van MPS om het volume van het nieuwe geluidssysteem per ruimte te kunnen regelen. De medewerkers kunnen dan zelf bepalen hoe hard ze de radio zetten.

Automatisch aan/uit tijdens werktijden

Het geluidssysteem in de bedrijfshal van MPS is door RJ Audiovisueel volledig geautomatiseerd op basis van de werktijden. Dit betekent dat de radio in de ochtend aan gaat, zodra de eerste mensen het pand betreden. Aan het eind van de dag gaat deze ook automatisch weer uit, zodra het pand wordt gesloten. Een duurzame oplossing, die ervoor zorgt dat er geen onnodig stroomverbruik plaatsvindt.

Optimale spreiding dankzij 360 graden luidsprekers

In de verschillende ruimtes heeft RJ Audiovisueel speciale 360 graden luidsprekers geplaatst. Deze zogenaamde ‘bolluidsprekers’ hebben een afstraling van 300 m² op een hoogte van 4 meter. Met één luidspreker wordt een groot oppervlakte afgedekt met geluid. Het zorgt ervoor dat er weinig bekabeling aangelegd hoeft te worden. Directe winst in de portemonnee van MPS.

Economische oplossing

Deze SPH20 luidsprekers kosten slechts € 80,- per stuk. De voordelen zijn dan ook erg economisch. Een groot oppervlakte per luidspreker. Geringe prijs per stuk. Minder kabel door installatie op tactische plaatsen in de bedrijfshal. De geluidskwaliteit is op laag volume uitstekend. Zodra de muziek echter wat harder gezet wordt, wordt opgemerkt dat de luidspreker economisch is. Desondanks een uitstekende oplossing voor een stukje achtergrondmuziek.

Centrale installatie

Het hart van de installatie is in één van de aangrenzende ruimtes van de bedrijfshal geplaatst. De kast kan worden afgesloten met een sleutel. Dit zorgt ervoor dat medewerkers geen wijzigingen kunnen aanbrengen aan de instellingen van de geluidsinstallatie. Deze zijn door de installateurs van RJ Audiovisueel zorgvuldig op de juiste settings geplaatst. De internetradio zit ook in het rack. Er kan gekozen worden uit duizenden radiozenders.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.