Klant

Mondo Minerals BV

Locatie

Amsterdam

Installateur

Luimes AV

Functionaliteit

Radio, Achtergrondmuziek

Geluidsinstallatie productie Mondo Minerals

Projectomschrijving

Mondo Minerals is een producent van mineralen. De hoofdvestiging bevindt zich in Amsterdam. Het is de op één na grootste talkproducent ter wereld. Installatiepartner Luimes AV mocht in Amsterdam de productie ruimte voorzien van een nieuwe geluidsinstallatie. De bestaande installatie was dusdanig verouderd dat deze vernieuwd moest worden.

Radio luisteren op het werk

Voor de medewerkers van Mondo Minerals zorgt de radio voor extra werkplezier. Of het nu het foute uurtje is bij Q-Music, de Mix Marathon op Slam FM of de Top 2000 voor de feestdagen. De muziek zorgt voor een goede sfeer en een stukje gezelligheid. Onderzoek heeft uitgewezen dat medewerkers bovendien productiever zijn bij het luisteren van achtergrondmuziek.

Bestaande geluidsinstallatie vervangen

In de productie bij Mondo Minerals waren de medewerkers al gewend om naar muziek te luisteren. De bestaande installatie was bijzonder verouderd. Enkele speakers werkten niet meer of vielen om de haverklap uit. De dekking van de geluidsinstallatie in de productie ruimte was slecht. Luimes AV werd gevraagd om een plan te maken.

Lage tonen vallen niet op door omgevingslawaai

Installateur Ronald Luimes bedacht de oplossing: “Door te kiezen voor de zogenaamde muziekhoorn luidsprekers van Business Audio Systems konden we een enorme vooruitgang boeken in frequentiebereik, rendement en bereik van de geluidsinstallatie. Bovendien legt dit type luidspreker de nadruk op de midden en hoge tonen. De lage tonen storen in productie ruimtes alleen maar met het omgevingslawaai.”

“De muziekhoorn luidsprekers zijn in een cluster op verschillende tactische plaatsen in de dakconstructie gemonteerd. De cluster is dusdanig opgebouwd dat de luidsprekers naar beneden zijn gericht en een groot oppervlakte bereikt wordt. Op deze wijze kon de installatie heel economisch worden ingericht.”

Gefaseerd uitbreiden

“We konden een deel van de bekabeling en de beugels van de oude installatie opnieuw gebruiken. Omdat de installatie hiermee goedkoper werd wisten we Mondo Minerals te overtuigen van ons plan. Bovendien hebben we het systeem dusdanig gemaakt dat er in de toekomst uitgebreid kan worden naar het magazijn en andere ruimtes op het bedrijfsterrein. We gaan de komende periode gefaseerd uitbreiden.”

Bediening achter gesloten deuren

De bediening van de installatie is subtiel in een kast aan de wand weggewerkt. De glazen deur van de kast kan op slot, waardoor alleen de leiding van de productie de geluidsinstallatie kan bedienen. Zij kunnen bepalen welke radiozender aan staat en op welk volume er wordt gespeeld. Dit zorgt voor eenheid en rust in de productieruimte.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.