Klant

Ctgb

Locatie

Ede

Installateur

RDJ AV

Functionaliteit

Presenteren

Geluidsinstallatie presentatieruimte Ctgb

Projectomschrijving

Het Ctgb is het college voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Zij beoordelen of deze middelen en biociden veilig genoeg zijn voor mens, dier en milieu, voordat ze worden verkocht. Het overheidsorgaan is gevestigd in Ede. RDJ AV mocht voor het college een geluidsinstallatie voor de presentatieruimte installeren.

Vaste installatie in plaats van inhuren

Het Ctgb is al lange tijd vaste klant bij RDJ AV. Met enige regelmaat werd een tijdelijke geluidsinstallatie ingehuurd ter ondersteuning van bijeenkomsten. Na opnieuw een tijdelijke opdracht ingevuld te hebben ontstond de vraag vanuit de facilitaire afdeling naar een permanente oplossing. Een geluidsinstallatie voor de presentatieruimte die eenvoudig te bedienen is door iedereen zonder technische kennis. En die zorgt voor optimale verstaanbaarheid van de spreker.

Presentatieruimte van 20 x 10 meter

De ruimte waarin het Ctgb bijeenkomsten organiseert en vergadert is ongeveer 200 vierkante meter. Er is ruimte voor 20 tot 25 personen, die in een klaslokaalopstelling kunnen plaatsnemen. De spreker bevindt zich voor het projectiescherm en beweegt zich voor de klas van links naar rechts. Het in kaart brengen van deze situatie is belangrijk voor de installatie en functionaliteit van de nieuwe geluidsinstallatie.

Draadloze microfoon voor de spreker

Voor de spreker is het prettig om zich verstaanbaar te kunnen maken door een microfoon. Op deze wijze hoeft hij of zij geen stem te verheffen. Omdat de spreker zich vooral verplaatst aan de zijde van het projectiescherm zijn hier heel bewust geen luidspreker geplaatst. Kent u dat piepende geluid? Rondzingen noemen wij dat. En dat ontstaat wanneer het geluid van de luidsprekers in de microfoon terecht komt.

Tactische plaatsing van de luidsprekers

De presentatieruimte beschikt over een systeemplafond. Dat leent zich perfect voor het inbouwen van onopvallende inbouwluidsprekers. In totaal zijn 6 stuks door RDJ AV over de ruimte verdeeld. Zoals gezegd is de strook aan de voorzijde bij de spreker vrij gehouden, zodat rondzingen wordt voorkomen. Door te zorgen voor een goede spreiding kan het volume relatief laag worden gehouden. Zonder dat er wordt ingeleverd op de verstaanbaarheid.

Bediening van de geluidsinstallatie

Onder in een archiefkast die in de presentatieruimte staat is een compact audiorack geplaatst. Dit is de centrale bediening. Microfoonsignalen en de audio signalen uit de projectie komen hier samen. Vanuit hier worden deze naar de luidsprekers gedistribueerd. Via overzichtelijke knoppen kan de spreker bepalen of de microfoon wordt gehoord of de audio van de presentatie. Ook is instelbaar dat de audio van de presentatie wordt weggedrukt wanneer de spreker iets zegt.

Terugverdienperiode van de installatie

Het Ctgb heeft de nieuwe permanente installatie snel terug verdiend. Na 8 bijeenkomsten waar normaal gesproken ingehuurd zou moeten worden zijn de kosten voor de installatie al gecompenseerd. Bovendien gaat de nieuwe geluidsinstallatie minimaal 10 jaar meer. Dit zorgt ervoor dat deze voor een lange periode kan worden afgeschreven.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.