Klant

Doco International BV

Locatie

Sittard

Installateur

Next Level Audiovisueel

Functionaliteit

Achtergrondmuziek, Radio, Omroep

Geluidsinstallatie magazijn Doco International

Projectomschrijving

Doco International ontwerpt en distribueert totaaloplossingen voor deurprofessionals in de residentiële en industriële sector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Sittard, maar Doco International beschikt over meerdere Europese distributiecentra en verkoopkantoren. Installatiepartner Next Level Audiovisueel mocht voor Doco International een nieuwe geluidsinstallatie in het magazijn uitrekenen en installeren.

Multi-zone geluidsinstallatie magazijn

Doco International beschikt over 3 magazijnen in Sittard. Het was de wens van de eindgebruiker om in elk magazijn het volume aan te kunnen passen. In de aangelegde multi-zone geluidsinstallatie is dit mogelijk. Via de audiocentrale die op één van de aangrenzende kantoren is geplaatst kan het volume voor elk magazijn harder of zachter gezet worden. Er is bewust geen gebruik gemaakt van lokale volumeregelaars, zodat de installatie alleen centraal bediend kan worden.

Rekening gehouden met omgevingslawaai

Het volume kan aangepast worden aan de hoeveelheid lawaai die in de magazijnen aanwezig is. Laden en lossen, maar ook pick- en packprocessen dragen bij aan dit lawaai. De plaatsing van de luidsprekers hebben een groot effect op de verstaanbaarheid van het geluid. Door deze te richten op de juiste plekken in het magazijn ontstaat een heldere weergave op plaatsen waar de medewerkers aan het werk zijn.

Stofbestendige projectiespeakers

Next Level Audiovisueel heeft voor deze installatie bewust gekozen voor projectiespeakers, die bestand zijn tegen stof en vocht. Hoewel Doco International haar magazijnen uitstekend onderhoudt is het zo dat stof niet tegen te houden is. Zeker niet op de plaatsen waar de speakers geplaatst worden. Door voor projectiespeakers te kiezen kan de muziek en de omroep heel nauwkeurig worden gericht op de juiste plaatsen.

Radio luisteren zonder storingen

In de installatie is een internettuner ingezet als radio-ontvanger. Deze heeft als grote voordeel dat deze geïntegreerd kan worden in het netwerk. In Nederland zijn de internetverbindingen over het algemeen uitstekend voor elkaar. En dit zorgt ook voor een stabiele radioweergave. Bovendien kan uit duizenden zenders worden gekozen. Ook leuk wanneer met de tijd van het jaar wordt mee bewogen. Denk aan carnaval of de Top 2000.

Zorgvuldige voorbereiding installatie

Zoals is te zien op de foto’s is Next Level Audiovisueel gefaseerd te werk gegaan. De projectiespeakers worden op de begane grond klaar gemaakt voor plaatsing. Met behulp van een hoogwerker worden de speakers op de juiste geplaatst. Alle speakers zijn voorzien van een lasdoosje om de koppelingen in de bekabeling te beschermen tegen stof en vocht.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.