Klant

Vriend BV

Locatie

Coevorden

Installateur

RJ Collaboration Solutions

Functionaliteit

Radio Achtergrondmuziek

Geluidsinstallatie kantoor Vriend BV

Projectomschrijving

Installatiebedrijf Vriend BV biedt vanuit Coevorden duurzame totaaloplossingen aan op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek, veiligheid en duurzame energie in de utiliteitsbouw, zorg, onderwijs en retail sector. Recent werd het nieuwe kantoor van Vriend BV in Coevorden opgeleverd. Installatiepartner RJ Collaboration Solutions was nauw betrokken bij de integratie van alle audiovisuele faciliteiten. Zo werd onder meer een geluidsinstallatie voor kantoor, kantine en magazijn aangelegd, zodat overal in het bedrijfspand naar de radio geluisterd kan worden.

Plezier hebben op het werk

Voor Vriend BV is het belangrijk dat de medewerker het naar hun zin hebben op het werk. Op het nieuwe kantoor zijn diverse faciliteiten gerealiseerd die hiervoor zorgen. De centrale geluidsinstallatie speelt hierin ook een belangrijke rol. Achtergrondmuziek heeft tenslotte een positieve uitwerking op de inzet van het personeel. Overal in het pand kan naar de radio worden geluisterd. Op kantoor, in de kantine, maar ook in het magazijn.

Eigen radiozender per werkplek

De geluidsinstallatie op kantoor is dusdanig ingericht dat de medewerkers per werkplek hun eigen radiozender kunnen selecteren. Via een bedieningspaneel die geplaatst is op de wand kan een keuze worden gemaakt. Op ditzelfde bedieningspaneel kan ook het volume worden geregeld. Heel fijn wanneer er kort overleg plaatsvindt. Het volume kan dan direct omlaag gedraaid worden. Is er juist een feestje op kantoor. Dan kan het volume omhoog!

Geluidsinstallatie kantoor met design speakers

In het voortraject is zorgvuldig gekeken naar het ontwerp van de speakers. Past dit in het totaalconcept van Vriend BV? Naast het design is ook gekeken naar de integratie in de wand of het plafond. Uiteindelijk heeft RJ Audiovisueel voorgesteld te kiezen voor vierkante inbouwspeakers, die in de wand zijn opgenomen. Alle bekabeling is weggewerkt tussen de wanden en dit ziet er waanzinnig uit. De speakers zijn ter hoogte van het oor geplaatst, zodat het volume heel zacht gezet kan worden om toch hoorbaar te zijn.

Presentatie ondersteuning in de kantine

De kantine is één van de paradepaardjes in het nieuwbouwpand. Deze is namelijk gekoppeld aan de vergaderruimte. De wand hier tussen kan worden gesloten en geopend. Zodra de wand is geopend ontstaat een grote presentatieruimte, waar gebruik gemaakt wordt van beamerprojectie. De audio past zich automatisch aan. Zodra de wand dicht is, is het achtergrondmuziek in de kantine. Zodra de wand open gaat horen de luidsprekers uit de kantine bij de installatie uit de vergaderruimte.

360 graden speakers in de opslag

In de opslag van Vriend BV worden alle projecten voorbereid. De stellingen herbergen de nodige voorraad en er is natuurlijk voldoende ruimte om te laden en te lossen. In de opslag is heel bewust gekozen voor speakers met een weergave van 360 graden rondom. Door deze op een hoogte te plaatsen van 4 meter wordt een ruimte van 200 m² bedekt met muziek op laag volume. Een aantal van deze zogenaamde ‘bollen’ zorgen voor een egaal geluidsbeeld. De bediening vindt plaats door een lokaal, digitaal bedieningspaneel.

Duurzame installatie

Alles in het nieuwbouwpand van Vriend BV is duurzaam ingericht. Dit geldt dan ook voor de geluidsinstallatie. Zodra de inbraakbeveiliging ingesteld is wordt de geluidsinstallatie automatisch uitgezet. Wanneer deze in de ochtend weer wordt geactiveerd, dan beweegt de geluidsinstallatie mee. In het pand zijn dan dezelfde radiozenders te horen als degene die de middag daarvoor op stonden. Handig! Bovendien wordt op deze wijze voorkomen dat er apparaten onnodig aan staan of in stand-by staan.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.