Klant

Bij Ons in de Wellerwaard

Locatie

Emmeloord

Installateur

Luimes AV

Functionaliteit

Muziek, Achtergrondmuziek, Presentatie, ondersteuning

Geluidsinstallatie horeca Bij Ons in de Wellerwaard

Projectomschrijving

Het strandpaviljoen Bij Ons in de Wellerwaard ligt te midden van het jongste recreatie- en natuurgebied in de Noordoostpolder. Bij Ons is gelegen aan de natuurplas van de Wellerwaard en is een fantastische plek om te bezoeken na een dagje strand. Een plek om te loungen, borrelen of romantisch te eten met z’n tweeën bij het haardje. Installatiepartner Luimes AV mocht voor deze opdrachtgever een geluidsinstallatie horeca aanleggen. Multifunctioneel, stijlvol, multi-zone en natuurlijk met een fantastische geluidskwaliteit.

Geluidsinstallatie onderdeel van totaalinstallatie

Bij de bouw van een nieuwe locatie wordt altijd goed nagedacht over interieur, sfeer en beleving, maar natuurlijk ook over functionele zaken als watertoevoer en afvoer, elektriciteit en de inrichting van de keuken. Deze zaken dragen structureel bij aan de dagelijkse gang van zaken. Audiovisuele faciliteiten worden nog al eens onderbelicht of gezien als een sluitpost. Niet Bij Ons in de Wellerwaard. Daar is niets aan het toeval over gelaten. Zij hebben besloten deze net zo belangrijk zijn als de ´reguliere´ zaken. De geluidsinstallatie van Business Audio Systems maakt hierbij onderdeel van een volledige audiovisuele inrichting.

Multifunctionele geluidsinstallatie horeca

Een gebruiksvriendelijke en doordachte geluidsinstallatie horeca zorgt ervoor dat in de toekomst bespaard kan worden op het inhuren van externe partijen. De installatie is in te zetten voor:

  • Achtergrondmuziek in het restaurant
  • Achtergrondmuziek op het terras
  • Feestmuziek tijdens een evenement
  • Spraakversterking tijdens presentaties
  • Presentatie ondersteuning in de vergaderruimtes

Gedurende de dag klinkt er in het restaurant en op het terras achtergrondmuziek. Op een prettig volume, welke vooraf is ingesteld. De klank is dusdanig dat deze stoort in het gesprek van de bezoekers. Wanneer er een evenement wordt georganiseerd, dan kan het volume omhoog gedraaid worden en kan er worden gefeest.

Het flexibel gebruiken van microfoons

In de installatie zijn verschillende lokale aansluitpunten gemaakt. Op strategisch gekozen plaatsen in het strandpaviljoen kan een microfoon of een smartphone worden aangesloten. Eenvoudig kan het volume van deze bronnen omhoog of omlaag gezet worden. Ideaal wanneer het bruidspaar toegesproken wordt door familie of vrienden. Of wanneer een zakelijke borrel wordt geopend door de organisatie. In elke ruimte die geschikt is voor een bijeenkomst is zo´n aansluitpunt aanwezig. Het signaal wordt via de installatie terug gestuurd naar de desbetreffende ruimte.

Audio ondersteuning in de vergaderruimtes

Boven het restaurant zijn 2 zalen, die gebruikt kunnen worden voor vergaderingen, feest of een personeelsuitje. De zalen heten De Casteleijn en De Waard. Beide hebben een capaciteit tussen de 40 en 60 mensen. Bovendien beschikken ze over een eigen bar en terras met uitzicht over de Wellerwaard. De audio is hier ook volledig autonoom te gebruiken. Wat in deze ruimtes wordt afgespeeld is niet hoorbaar in de andere ruimtes. Beide zalen zijn ook voorzien van een lokaal aansluitpunt. Een microfoon kan worden aangesloten en een spreker is direct verstaanbaar voor de gasten.

Smaakvolle horeca luidsprekers

Het ontwerp van Bij Ons is een kruising tussen Ibiza en Scandinavische stijlen. De witte kleur is nadrukkelijk aanwezig. Het was dan ook de wens van de eigenaar om de luidsprekers in het wit te houden, zodat deze goed passen binnen het totaalconcept. De Business Audio Systems MASK6CT is verkrijgbaar in het wit en is een echte horeca luidspreker. Dankzij een ingebouwde beveiliging kan deze luidspreker niet worden opgeblazen. Bovendien is de klank heel aangenaam en is het een echte design luidspreker. De perfecte luidspreker voor Bij Ons in de Wellerwaard! In totaal zijn er 20 geplaatst in het restaurant, de vergaderzalen en de terrassen.

Bediening geluidsinstallatie horeca bij de bar

Alle functionaliteit van de installatie is terug gebracht naar enkele eenvoudige bedienpanelen. Per ruimte kan via een bedienpaneel worden aangegeven hoe hard het geluid mag staan en wat er wordt afgespeeld. Deze signalen worden via een audiomatrix bij elkaar gebracht en weer weg gestuurd naar alle ruimtes in het strandpaviljoen. Deze geluidsinstallatie horeca is dan ook door alle medewerkers eenvoudig te bedienen. In sommige ruimtes is een begrenzing ingesteld, zodat het geluid niet harder kan, dan nodig. De bediening is het puntje op de i en zorgt ervoor dat de geluidsinstallatie ook echt multifunctioneel te gebruiken is. Het maakt niet uit wie achter de bar staat!

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.