Klant

Kompany BV

Locatie

Venlo

Installateur

Backline AV

Functionaliteit

Radio, Achtergrondmuziek, Omroep

Centrale radio magazijn Kompany Venlo

Projectomschrijving

Kompany is een afzetorganisatie voor groenten en fruit, zoals komkommers, tomaten en aardbeien. Deze coöperatie van en voor telers voorziet de markt van kwalitatief hoogstaande versproducten. Onlangs is in Venlo het nieuwbouwpand van Kompany opgeleverd en in gebruik genomen. Installatiepartner Backline AV mocht een centrale radio installatie plaatsen in het magazijn en in de kantoren. Vanaf nu wordt er bij Kompany lekker gewerkt met muziek op de achtergrond!

Samenwerking met e-installateur

De expertise van onze installatiepartner Backline werd tijdens de bouw ingeroepen. De vraag was om een centraal radio systeem uit te denken dat nog mee kon in het kabelplan. Nu is bekabelen voor een elektrotechnisch installateur niet zo lastig. Maar toch moet op een bouwtekening exact worden aangegeven op welke plaats een speaker komt te hangen. Backline AV is dan ook in staat om dit op tekening perfect voor te bereiden. Het resultaat is dan ook verbluffend.

Centrale radio dekt magazijn, opslag en kantoren

In de verschillende ruimtes zijn verschillende luidsprekers gebruikt. In de kantoren werd ingebouwd in het plafond, terwijl in magazijn en opslag gebruik is gemaakt van projectiespeakers. Middels een calculatie kan bereik en dekking worden berekend, waarna dit kan worden ingetekend op de bouwtekening. Na het leggen van de bekabeling is het slechts een kwestie van afmonteren van de luidsprekers op de ingetekende plaatsen. Een fantastisch geluid klinkt door alle ruimtes.

Volume regelbaar per ruimte

Natuurlijk is muziek niet op elk moment gewenst. Een rondleiding van de directie door het pand kan ervoor zorgen dat het volume wat gedrukt moet worden. Terwijl op het andere moment wat extra arbeidsvitamine door het magazijn wordt gepompt bij het horen van een lekker, energiek nummer. Via digitale bedienpanelen op de wand kan dit eenvoudig worden aangepast. De bron blijft hetzelfde. Door het hele pand is muziek te horen van één en dezelfde zender. Dit zorgt voor een rustig werkklimaat door het hele bedrijf.

Omroepmededelingen effectief

Het hart van de installatie bestaat uit een audio matrix, die de verschillende audio signalen stuurt naar kantoren en magazijn. De signalen worden verdeeld. Via een omroepstation kunnen er effectief omroepberichten naar de verschillende ruimtes worden gestuurd. Het voordeel van omroep is dat heel veel mensen tegelijkertijd geïnformeerd kunnen worden. De centrale radio wordt naar de achtergrond gedrukt en het omroepbericht is luid en duidelijk te verstaan.

Tijdwinst door pauze signalering

De centrale radio is dusdanig in elkaar gezet, zodat er ruimte is voor pauze signalering. Inmiddels zijn er legio voorbeelden van bedrijven met productielocaties, op- en overslag en verpakkingswerkzaamheden, die hun personeel een vriendelijke toon informeren over pauzes of het einde van shifts. Het kan een bedrijf kostbare tijdwinst opleveren. Rekent u zelf maar uit wat een 3 minuten per werknemer oplevert op een dag!

Stabiele internetradio

Gelijktijdig met de nieuwbouw is natuurlijk ook een compleet nieuw netwerk aangelegd. Stabiel internet waarop alle medewerkers van Kompany snel en probleemloos kunnen werken. Als centrale radio is gekozen voor een internetradio van Business Audio Systems. FM en DAB+ hebben nog altijd een antenne nodig, een internetradio eenvoudig in het netwerk gehangen kan worden. Bovendien beschikt Kompany op deze manier over honderden zenders, die allemaal ruisvrij te ontvangen zijn.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.