Klant

TwenPack

Locatie

Wierden

Installateur

RJ Audiovisueel

Functionaliteit

Achtergrondmuziek, Radio

Audio installatie magazijn TwenPack

Projectomschrijving

TwenPack biedt professionele fulfilment diensten voor zowel grote als kleine webshops. Twenpack maakt onderdeel uit van de Twentepoort Groep en is gevestigd in Wierden. Om deze fulfilment diensten uit te voeren beschikt TwenPack over moderne, ruimte magazijnen. In overleg met de medewerkers in het magazijn werd besloten een nieuwe audio installatie in het magazijn te plaatsen. Installatiepartner RJ Audiovisueel werd ingeschakeld om dit traject te begeleiden.

Muziek viel weg en was niet overal te horen

Voor de audio installatie in het magazijn werd geplaatst luisterden de medewerkers in het magazijn naar een stereotoren. Hierop werden 2 hifi speakers aangesloten. De muziek was afkomstig uit de computer. Via online streaming diensten werd naar de radio geluisterd. Regelmatig viel de muziek weg. En omdat er slechts gebruik werd gemaakt van 2 speakers was de muziek niet overal in alle magazijnen te horen.

Centraal muziekklimaat

Na overleg met de medewerkers in het magazijn nam directeur Martin Noeverman contact op met Rene Jansen van RJ Audiovisueel. In het gesprek kwam naar voren dat het de wens was om een stabiele muziekverbinding op te zetten en dat het geluid overal in het magazijn goed te horen moet zijn. Kortom, een centraal muziekklimaat op een volume waar iedereen zich prettig bij voelt.

Simpele, maar doeltreffende audio installatie

De oplossing werd gevonden in een eenvoudig te bedienen audio installatie die centraal in het magazijn geplaatst wordt. De installatie bestaat uit een mengversterker met 240 Watt vermogen. Op de mengversterker is een internetradio aangesloten. Met een directe koppeling op het stabiele netwerk van Twenpack wordt een stabiel radiosignaal gegarandeerd. Bovendien kan er via een app geswitcht worden tussen de radiostations.

Luidsprekers op 8m hoogte zorgen voor groot bereik

Vanwege de hoogte in de magazijnen van Twenpack is gekozen voor een luidspreker die een afstraling heeft van 360 graden. Op een hoogte van 4 meter heeft deze een bereik van 250 m². De hoogte bij Twenpack is echter 8 meter en daardoor kan er een nog groter bereik worden gerealiseerd. Door de luidsprekers op tactische wijze te plaatsen worden alle delen van het magazijn voorzien van muziek en ontstaat een centraal muziekklimaat.

Klaar voor de toekomst

Met de keuze voor bovengenoemde oplossingen is de audio installatie in het magazijn klaar voor de toekomst. De installatie is energiezuinig omdat deze mee beweegt met de activatie van het lichtnet. Bovendien zal het ambitieuze TwenPack op korte termijn bij gaan bouwen. De audio installatie kan op dat moment gekoppeld worden. Hiermee is TwenPack ook op dit vlak klaar voor de toekomst.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.