Klant

HMC Vakschool

Locatie

Amsterdam

Installateur

RDJ AV

Functionaliteit

Achtergrondmuziek, Feest, Presentaties

Audio installatie kantine HMC Vakschool

Projectomschrijving

Sinds 1929 is het HMC (Hout- en Meubileringscollege) een zelfstandige MBO vakschool. De opleidingen worden op locaties in Rotterdam en Amsterdam aangeboden. Denk hierbij aan het vak van meubelmaker, interieuradviseur, meubelstoffeerder of timmerman. Voor de MBO vakschool in Amsterdam mocht installatiepartner RDJ AV een nieuwe audio installatie aanleggen voor de kantine in combinatie met de conferentiezaal. Een mooie klus waar veel facetten van het audio-installatie-vak komen kijken.

Verstaanbaar zijn in een volle ruimte

Op het moment dat de aanvraag binnen kwam op de binnendienst van RDJ AV werd vrij snel de vraag gesteld of er een demo gegeven kon worden. De opdrachtgever had twijfels of een audio installatie verstaanbaar kon zijn in een kantine vol met jongeren. Een andere vraag ging omtrent de akoestiek. Zou het geluid wel goed klinken? Na een uitgebreide intake kon RDJ AV invulling geven aan de vrijblijvende demonstratie. De uitgedachte luidsprekers klonken als een klok. De twijfels waren verdwenen en RDJ AV mocht deze leuke opdracht realiseren.

De juiste luidsprekers in elke ruimte

In deze audio installatie voor de kantine en conferentieruimte zijn verschillende type luidsprekers gebruikt om tot het beste resultaat te komen. In de kantine is een hoog plafond, waardoor opbouwluidsprekers gemonteerd moesten worden. In de conferentiezaal is een systeemplafond en hier kon met inbouwluidsprekers gewerkt worden. Beide oplossingen bieden voldoende volume om zelfs een feestje te kunnen geven. Details van muziek- en spraakweergave zijn luid en duidelijk hoorbaar, waardoor een optimale verstaanbaarheid en geluidsbeleving tot stand is gekomen.

2 ruimtes combineren in 1 audio installatie

De uitdaging zat in het besturen van de audio installatie. De MBO Vakschool heeft 2 ruimtes die soms alleen, maar soms gecombineerd worden gebruikt. Middels een schuifwand kunnen beide ruimtes worden gescheiden of gecombineerd. Het was dan ook de wens van de opdrachtgever om flexibel te zijn met de audio. Middels een eenvoudig bedieningssysteem heeft RDJ AV ervoor gezorgd dat alle verschillende combinaties makkelijk gebruikt kunnen worden. Wanneer de ruimtes worden gecombineerd, dan zal er ook één audio-geheel zijn.

Draadloze microfoons met uitstekend bereik

In beide ruimtes is bovendien een draadloze microfoon geplaatst. Er is gekozen om te werken met een handmicrofoon, omdat deze degelijk, robuust en makkelijk in gebruik zijn. Middels extra antennes is een goede ontvangst gegarandeerd. Hiermee worden storingen of het uitvallen van microfoons tijdens bijeenkomsten of presentaties voorkomen. De microfoons zijn ingesteld op de ideale frequenties, waardoor deze niet kunnen storen met andere draadloze systemen.

DSP processor

Vaak leggen we deze term niet uit. Het is een techniek die praktisch in alle audio installaties wordt toegepast. In deze opdracht heeft RDJ AV gekozen voor de AUDIOCONTROL12.8 van Business Audio Systems. Deze processor geeft de installateur de mogelijkheid om allerlei instellingen vast te programmeren. In welke stand de audio installatie ook wordt gebruikt, er is altijd een vaste preset voor gemaakt. Dit betekent dat het systeem in elke hoedanigheid optimaal wordt gehoord.

Bedieningspanelen op de wand

In de kantine en in de conferentiezaal zijn bedieningspanelen op de wand gemonteerd. Via enkele drukken op het paneel kan bepaald worden naar welke bron geluisterd wordt. Een mediaplayer met CD, USB of SD afspeelmogelijkheden, de microfoons of het geluid vanaf de beamer en de presentatiemogelijkheden. Met slechts een enkele druk op de knop kan bepaald worden welke geluidsbron wordt gehoord. Iedereen kan dit bedienen. Ook de medewerkers zonder technische kennis.

Recent geïnstalleerd

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.