Waarom een magazine over Hybride Technologie?

Hybride technologie in de vergaderruimte

Hybride technologie. Wat is dat en waarom maak je hierover een magazine?

Niemand had op 1 januari 2020 kunnen en willen voorspellen dat iedereen, maar dan ook echt iedereen zo beïnvloedt zou worden door een virus. De effecten zijn bizar te noemen.

Het bedrijfsleven is keihard geraakt, waarbij vooral de horeca en de evenementenindustrie harde klappen heeft gekregen en nog steeds krijgt.

Maar elk bedrijf heeft zich moeten aanpassen.

Van minimale bezettingen op kantoor, tot het faciliteren van thuiswerkplekken. Van hygiënische handgel, tot corona vloermarkeringen om maar een veilig werkklimaat te creëren. Van langdurige afwezigen door ziekte, tot emotionele schade door sterfte in de familie.

Aanpassen aan de nieuwe realiteit

We zijn intussen bijna een jaar verder en het bedrijfsleven is zich aan het aanpassen. We leren allemaal omgaan met de maatregelen en de nieuwe realiteit waarin we verkeren. Hierbij balanceren we constant op het randje van onzekerheid en vaak een gebrek aan perspectief, waardoor we genoodzaakt worden om vooral korte termijn beslissingen te nemen.

Vanuit mijn rol als importeur van hoogwaardige audiosystemen voor het bedrijfsleven en oprichter van ons platform Business Audio Systems kreeg ik ontzettend veel vragen op me afgevuurd. Vooral over het verbeteren van de audiokwaliteit tijdens online vergaderingen. Dit vragenvuur begon direct in april 2020, waarbij ik merkte dat er heel veel stress en onzekerheid was bij ondernemers.

Elke organisatie werd geforceerd om online te communiceren. Skype, Google Meet, Zoom, Teams of zelfs Whatsapp werden gebruikt om maar met elkaar te kunnen spreken. Klanten, leveranciers, werknemers en allerlei andere relaties moesten massaal een ‘nieuwe’ manier van werken adopteren.

‘Adoptie van technologie met 5 jaar versneld’

Ferdi van den Berg

Deze nieuwe manier van werken bestond uit nieuwe technologie en manieren van communicatie, die in razend tempo eigen gemaakt moesten worden. Inmiddels blijkt dat we misschien wel 5 jaar aan ontwikkeling in een half jaar hebben gerealiseerd. Bittere noodzaak blijkt hiermee een absolute aanjager voor de ontwikkeling en adoptie van nieuwe trends en techniek.

Dit ging gepaard met heel veel irritatie en frustratie. Allereerst al omdat we altijd moeite hebben met het omarmen van iets nieuws. Dat is nu eenmaal mens eigen. Ten tweede omdat er een mindset was dat technologie als videoconferencing, online meetings en vergadersoftware nu eenmaal niet veel hoefde te kosten, waardoor er heel veel houtje-touwtje oplossingen gebruikt werden.

Gaat het bedrijfsleven stappen maken?

De overheid, zorg en het onderwijs waren de eersten die serieus investeerden in goede technologie om het hybride werken te faciliteren. Het bedrijfsleven keek echt de kat uit de boom en misschien gebeurt dat nog steeds wel.

Juist zij begrijpen dat het geld maar één keer uitgegeven kan worden en de vragen die elke ondernemer zichzelf dan ook heeft gesteld is:

‘Is deze manier van werken een blijvertje?
Of vallen we na corona weer terug in de oude manier van werken?
Dus loont het om überhaupt in dit soort technologie te investeren?
Of het kantoor te veranderen?
Of zelfs te verhuizen?’

Deze vragen kwamen ook tot mij en het inspireerde mij al in mei van 2020 om te kijken hoe ik hen van zoveel mogelijk kennis kon voorzien. Het idee van een magazine was geboren. Vooral ook omdat ik zelf nu eenmaal groot fan ben van mooi drukwerk. Ik moet de ‘Linda’ die mijn vrouw leest toch altijd even bekijken. Ik lees hem natuurlijk niet 😉 

Ik besloot de zomerperiode af te wachten en tijdens deze warme maanden zag ik de korte termijn weer zonnig in. Net als tachtig procent van alle andere Nederlanders. Toch belandden we in september al snel in dezelfde realiteit als die van voor de zomer. Het aantal besmettingen nam toe en er werd al snel gesproken over een tweede golf. En dat was het moment waarop ik vond dat ik moest doorpakken.

Het was voor mij al gauw duidelijk dat het voor elke lezer heel zinvol zou zijn om meer te weten te komen over de twee hoofdrolspelers op het gebied van online vergaderen in 2020.

Het Amerikaanse Zoom en Microsoft Teams.

Microsoft Teams: Michel Bouman

Michel Bouman over hybride technologie
Michel Bouman – Microsoft

Met Michel Bouman vonden we de absolute expert op het gebied van Teams in Nederland met zelfs een eigen podcast. Hij vertelt in het interview hoe hij dag en nacht heeft gewerkt aan het begin van de pandemie om Teams-gebruikers te helpen het systeem efficiënt en doeltreffend te gebruiken.

‘Digitaal forenzen als reset na een dag werken.’

Michel BOuman

Ontzettend boeiend vind ik de passage van Michel over de mentale gezondheid van de Teams-gebruikers en hoe Microsoft deze gemoedstoestand op positieve wijze te beïnvloeden door een concept als ‘digitaal forenzen’.

Zoom: Axel Albrecht

Axel Albrecht — Zoom

Axel Albrecht van Zoom was voor de zomer heel veel zichtbaar op de sociale media kanalen, omdat hij het voortouw nam in de berichtgeving rondom het nieuws over de lekken op het gebied van privacy en veiligheid bij Zoom.

‘Van 10 miljoen naar 300 miljoen gebruikers in 3 maanden tijd’

Axel Albrecht

Knap hoe Zoom toegeeft fouten gemaakt te hebben en inspirerend om te zien hoe snel ze hierop geanticipeerd hebben. Door de groei van tien miljoen gebruikers in januari naar driehonderd miljoen gebruikers in april moesten ze natuurlijk ook wel.

Kantoor visionair: Casper Schwarz

Casper Schwarz verantwoordelijk voor interieur nieuwe kantoor Red Bull

Hoe gaat mijn kantoor er nu in de toekomst uitzien?

Een belangrijke vraag waar veel bedrijven mee worstelen en ik vond het dan ook geweldig dat architect Casper Schwarz zijn medewerking wilde verlenen aan ons magazine.

Casper heeft het Habitoor ontwikkeld en dit concept is inmiddels geïmplementeerd in het nieuwe kantoor van Red Bull in Amsterdam.

Hij geeft zijn visie op de nieuwe manier van werken en ik weet zeker dat je super geïnspireerd bent na het lezen van zijn gedachtegoed.

Bilderberg Hotel Groep: Anouk Keurentjes

Anouk Keurentjes van Bilderberg Hotel Groep

Anouk Keurentjes is binnen Bilderberg Hotels verantwoordelijk voor de organisatie van alle events.

“Van 7.000 fysieke meetings naar online events'”

Anouk Keurentjes

In 2019 faciliteerde Bilderberg nog ruim zevenduizend fysieke meetings. Ze werden door corona geforceerd om anders en online te denken. Anouk neemt je mee met deze waanzinnige uitdaging, waaruit een boeiend leerproces ontstaat over de praktische en organisatorische kant van hybride evenementen.

Informatie waar elke ondernemer iets van kan leren.

Organisatiepsycholoog Matthijs Steeneveld

Organisatiepsycholoog Matthijs Steeneveld

In mijn zoektocht naar zinvolle informatie stuitte ik op Matthijs Steeneveld, die in de zomer van 2020 zelfs een boek schreef met de naam ‘Hybride’.

Matthijs is organisatiepsycholoog en zag een enorme behoefte aan ondersteuning en hulp door de jungle van ‘het nieuwe werken in coronatijd’. Hij besloot een boek te schrijven met tips en adviezen voor de praktijk, ondersteund door de wetenschap.

Ontzettend tof dat hij een aantal van deze tips wilde delen met jou in dit magazine.

Dan de Hybride Technologie zelf

Erik-Jan Beenen over hybride technologie
Erik-Jan Beenen over hybride technologie

Dan de technologie zelf natuurlijk. Want ik denk dat elke IT-manager, facilitair manager, workplace manager en zelfs de CEO of directeur gegoogled heeft op iets van ‘videoconferencing’, ‘videobellen’, vergadermicrofoon’ of ‘headset’.

Coolblue begon zelfs het concept ‘Thuiswerkwinkel’, waarmee ze samenwerking opzochten met grote organisaties die hun medewerkers zo goed mogelijk wilden faciliteren om hun thuiswerkplek verantwoord in te richten.

The modern workplace

René Jansen en Erik-Jan Beenen zijn beide experts op het gebied van ‘the modern workplace’ en weten exact welke technologieën nuttig en snel ingezet kunnen worden, maar ook goed geadopteerd worden zodat medewerkers echt betrokken raken.

“In maart 2020 kregen we 30 aanvragen per uur binnen.”

RENE JANSEN, RJ COLLABORATION SOLUTIONS

Hun bedrijf RJ Collaboration Solutions kreeg in maart 2020 maar liefst 30 aanvragen per uur binnen!

Thijs Michiels en Teun Heesterbeek over hybride technologie

Het belang van audio

Thijs Michiels en Teun Heesterbeek zijn audio-experts en zij vertellen meer over het belang van audiokwaliteit om tot constructieve besluitvorming te komen.

Misschien heb je er zelf nooit bij stilgestaan, maar zonder audio kan er überhaupt niet vergaderd worden.

En hoeveel vragen ik zelf wel niet heb gehad over het verbeteren van de audiokwaliteit in meetings heb ik niet bijgehouden.

Communiceren met 600 medewerkers wereldwijd

Biamp CEO Rashid Skaf over het ontwikkelen van hybride technologie

Rashid Skaf, CEO van het Amerikaanse Biamp, was bereid om ons op globaal niveau mee te nemen. Hoe communiceer je nu met 600 personeelsleden die versplinterd over de hele wereld zitten?

Ontzettend boeiend interview waarin hij zijn maandelijkse all-hands-meetings toelicht en vertelt hoe zij als fabrikant van hybride vergadertechnologie ontwikkelen in tijden van corona.

Biophilic soundscapes

Evan Benway van Moodsonic over biophilic soundscapes
Evan Benway van Moodsonic over biophilic soundscapes

Nog één item over geluid dan.

Maar dan wel een hele bijzondere, want ik denk eigenlijk dat je dit nog nooit hebt gehoord.

“Wist je dat we 90% van onze tijd binnen doorbrengen, maar dat praktisch iedereen buiten zou willen zijn?”

EvAN BENWAY, MOODSONIC

Wist je eigenlijk wel dat we ongeveer negentig procent van onze tijd binnen doorbrengen? En dat praktisch iedereen de ambitie heeft om meer buiten te zijn? Dat hebben we in coronatijd gemerkt, want men ging maximaal buiten wandelen en fietsen.

Evan Benway legt uit hoe biophilic soundscapes bij kunnen dragen aan welzijn en productiviteit op kantoor.

Evan is adviseur van WELL, de internationale standaard op het gebied van gezondheid en welzijn in gebouwen. Inmiddels zijn er 84 bedrijfspanden in Nederland gecertificeerd door WELL, waaronder VGZ Zorgverzekeringen, ASICS Europe, Prologis Park Tilburg DC 5 en de verschillende gebouwen van Edge Technologies.

Enkele korte items over hybride technologie

Als laatst hoop ik je te inspireren met enkele korte artikelen over technologieën die kunnen bijdragen aan een veilige en hybride werkomgeving.

Hier heb ik verschillende audiovisuele installateurs voor gevraagd en zij zijn bereid geweest om diverse technieken te delen.

Ook vind je her en der in het blad inspirerende foto’s terug van ruimtes die zijn voorzien van doeltreffende technologieën, zoals ruimtereserveringssystemen, vergadertechnologie of communicatiesystemen.

HEBBEN?! Waar kan ik dit magazine aanvragen?

Ik houd het antwoord simpel:

Via deze link: https://business-audio-systems.com/magazine-av-trends-in-hybride-bedrijfsleven/

Magazine Hybride Technologie

Wil je me laten weten wat je ervan vindt?

Om af te sluiten heb ik een vraag voor jou…

Zou je de moeite willen nemen om me te laten weten wat je van dit blad vond?

Er heeft heel veel werk in dit magazine gezeten en ik zou het prettig vinden om feedback te krijgen.

Positief of negatief, dat maakt niet uit. Beiden helpen me om in de toekomst anders te denken en weer een stap vooruit te komen.

Ik ben te bereiken op 06-51050752 of per mail op info@business-audio-systems.com. Op LinkedIn kun je me natuurlijk ook vinden!

Ferdi van den Berg, Business Audio Systems

Magazine

Hybride Technologie

  • Tech trends voor het bedrijfsleven in 2021
  • 104 pagina’s  inspiratie over het nieuwe Hybride Werken
  • Interviews met experts van Zoom en Microsoft Teams
  • De ontwikkeling van het Kantoor van de Toekomst
  • Boordevol tips over Online Samenwerken en Vergaderen