Geluidsinstallatie fabriek

De beste geluidsinstallatie voor het veilig weergeven van muziek en omroep in uw fabriek.

 

Goed advies nodig?

Of bel direct met 085-2500917

Centrale geluidsinstallatie in uw fabriek

Muziek is onmisbaar in uw fabriek. Met een centrale geluidsinstallatie voorziet u alle medewerkers van de juiste arbeidsvitaminen, voorkomt u geluidsoverlast, verkleint u de kans op brandgevaar
en zijn onnodige NEN3140 keuringen verleden tijd. 

Kortom, een zinvolle investering in een veilige en prettige werkomgeving!

Bouwradio die wordt vervangen door geluidsinstallatie bedrijfshal

Draagbare radio’s die overlast veroorzaken zijn verleden tijd.

brandveiligheid door een nieuwe geluidsinstallatie bedrijfshal
Verminderd risico op brandgevaar na verwijderen losse radio’s
Blije medewerkers door een nieuwe geluidsinstallatie bedrijfshal
Hoge kwaliteit muziek zorgt voor prettige werksfeer
Een systeem dat voldoet aan de ARBO geluidsnormen

Ons systeem voldoet aan de ARBO geluidsnormen.

Een centrale installatie voorkomt onnodige NEN3140 keuringen 

 

Wij werken onder andere voor:

Voor elk type fabriek bieden wij een eigen geluid. Wij hebben geluidsinstallaties geplaatst in onderstaande fabrieken.

Plaat- en metaalbewerking | Machinebouw | Houtbewerking | Farmaceutische industrie |
Voedingsmiddelen industrie | Coating industrie | Kunststof | Technologie | Assemblage | Overige bedrijfshallen

Geluidskwaliteit afgestemd per afdeling

Uw bedrijfshal verdient een centrale geluidsinstallatie die fantastisch klinkt. Die zorgt voor een lekker stukje muziek op alle afdelingen. Het volume kan per afdeling worden afgesteld. Ditzelfde geldt voor uw omroepmededelingen. Deze kunnen naar de hele locatie gestuurd worden, maar ook afzonderlijk naar elke afdeling.

100 Volt pendel luidspreker voor bevestiging aan plafond

Centraal geluid

In dit geval wordt het aantal luidsprekers afgestemd op de grootte van de werkplaats en het bijbehorende werklawaai. Hoe meer lawaai, hoe meer luidsprekers en hoe meer geluidsdruk.

Per werkplek

Een andere optie is om te kiezen voor een luidspreker per afdeling. Bijvoorbeeld dat u alleen de pick- en pack ruimte voorziet van muziek en de overige ruimtes los laat. 

Eenvoudige bediening

Samen met u bedenken wij de perfecte samenstelling van luidsprekers, versterkers, omroepposten en radio-tuners in combinatie met het juiste bediengemak voor uw medewerkers. Hierin kunnen eenvoudig oplossingen als pauzesignalering worden geïntegreerd. Bovendien kunnen we uw installaties automatisch opstarten en uitzetten, zodat er geen onnodig stroom wordt verbruikt. 

Analoge volume regeling

Analoge volume regeling

Middels een eenvoudige draaiknop kan in een ruimte, een afdeling of op een werkplek het volume omhoog of omlaag gezet worden.
Wandbedieningspaneel

Digitale bediening

Via een digitaal wandbedieningspaneel kan in een ruimte gekozen worden voor verschillende radiozenders en kan het volume aangepast worden.
Centrale bediening geluidsinstallatie

Centrale bediening

Het is een keuze om de installatie centraal te laten bedienen door de chef of productieleider. U houdt hiermee volume- en zenderkeuze volledig in eigen hand. 

Business Audio Systems Nederland op RTLZ

Elke fabriekshal is anders. Natuurlijk het formaat, maar ook de aard van de werkzaamheden en de indeling van de hal. Waar in de ene fabriek gewerkt wordt met voedingsmiddelen wordt elders metaal bewerkt. Omdat het lawaai van deze processen veel van elkaar verschilt werken wij in elke fabriekshal met andere geluidsinstallaties om de beste verstaanbaarheid te garanderen.

Storingsvrije radio

Internetradio is de trend van dit moment

 

internetradio

FM

De kans is groot dat FM in 2023 zal verdwijnen. Bovendien wordt het steeds moeilijker om ontvangst te vinden binnen betonnen gebouwen.

DAB+

DAB+ is inmiddels bijna in heel Nederland te ontvangen. Hoewel er nog steeds een antenne voor nodig is, is de weergave vele malen beter dan bij FM.

Internetradio

De trend van dit moment, die nooit meer stoort en zorgt voor toegang tot meer radiozenders dan ooit. Overigens te bedienen met een app op de smartphone.

Omroep combineren met ontruiming

Een ontruimingsinstallatie type A is gebaseerd op gesproken woord. Waar een omroepinstallatie al verstaanbaar dient te zijn is dit bij een ontruimingsinstallatie nog belangrijker. Het gaat tenslotte om noodsituaties. Betrouwbaarheid is hierin van levensbelang. Overal in gebouw of gebied dient het gesproken woord hoorbaar te zijn. Wij kunnen dit zowel indoor als outdoor voor u verzorgen. Voor outdoor situaties beschikken wij over luidsprekers die een bereik hebben van een kilometer of meer.

Omroepinstallatie - geplaatst

Middels omroep kunt u al uw medewerkers in één keer bereiken.

Omroepstation - geplaatst

Het is mogelijk om te roepen naar afdelingen, ook wel zones genoemd.

Mededelingen kunnen ook geautomatiseerd worden, zoals pauze signalering.

Ton van Gemert Cavex - geplaatst

“Veel meer rust”

“Een audit voor de brandverzekering is aanleiding geweest om alle draagbare radio’s uit de productie te verwijderen. Om de werksfeer goed en de medewerkers tevreden te houden is besloten een centraal radio systeem te laten plaatsen. Intussen draait dit systeem naar alle tevredenheid. Zo is door het hele bedrijf is nu gelijktijdig dezelfde muziek te horen. Al met al een groot verschil met de situatie hiervoor! Bovendien geeft deze oplossing veel meer rust als men van de ene naar de andere afdeling loopt.”

Ton van Gemert
Technische Productie Ingenieur, Cavex Holland BV

Onlangs gerealiseerd

Jaarlijks leveren wij meer dan 500 geluidsinstallaties op in het bedrijfsleven, Deze installaties worden geplaatst door onze eigen installatie partners. Daarbij werken wij graag samen met uw e-installateur, ICT-partner of facilitaire dienst.

Geluidsinstallatie in jouw fabriek?

Vraag jouw gratis offerte voor een geluidsinstallatie aan via de button hiernaast!

Goed advies nodig?

Of bel direct met 085-2500917