Nieuwe Apart P60DT luidspreker voor ruimtes met open plafond

Het kan nogal een uitdaging zijn om een geluidsinstallatie te plaatsen in een ruimte waar het plafond heel hoog is. Het open plafond is ook erg populair binnen nieuwbouw of verbouw. Dat ziet er natuurlijk prachtig en vaak industrieel uit.

Maar voor ons als leverancier van geluidsinstallaties is dit vaak een grote uitdaging.
Want waar ga je in hemelsnaam de luidsprekers gaat ophangen?

Business Audio Systems P60DT pendel luidspreker

Business Audio Systems heeft op de grootste AV en ICT beurs van Europa een nieuwe, hangende luidspreker geïntroduceerd. De P60DT kan aan het dak, aan het spant of een hoog plafond worden bevestigd, zodat geluid vanaf boven direct naar beneden wordt weergegeven.

Wanneer de P60DT op 4 meter hoogte wordt geïnstalleerd, dan kan een oppervlakte van 150 m² t/m 200 m² worden afgedekt met muziek. Een waanzinnige oplossing, omdat op deze manier maar heel weinig luidsprekers gebruikt hoeven te worden om toch een groot bereik te hebben.

De voordelen van een pendel luidspreker, zoals de P60DT:

 • Minder luidsprekers nodig voor een groot bereik
 • Minder installatiekosten
 • Minder bekabeling
 • Onopvallende installatie
 • Fantastische geluidskwaliteit

Bovendien ziet de P60DT er heel stijlvol uit. Het ontwerp neigt naar een prachtig armatuur voor verlichting en past daarom uitstekend in moderne retail- of horeca concepten.

Maar hoe zit het met de geluidskwaliteit?

De P60DT herbergt geweldige specificaties. Op 100V levert de pendel luidspreker 60 Watt. Op lage impedantie (16 Ohm) is dit 120 Watt. Dankzij een 2-weg systeem met een 6,5” woofer en een 1” tweeter worden hoge en lage tonen elk door hun eigen speaker weergegeven. Dit komt de totale geluidskwaliteit erg ten goede.

Bovendien… Is de P60DT uitgerust met een bass reflex poort. Hiermee worden vooral de lage frequenties (BASS) goed weergegeven. Ideaal bij hoogwaardige achtergrondmuziek oplossingen!

Kortom, deze luidspreker is de ideale oplossing voor:

 • Restaurants of café met open of hoog plafond
 • Winkels met open of hoog plafond
 • Bedrijfshallen, zoals een magazijn, werkplaats of fabriek
 • Warenhuizen
 • Showrooms
 • Presentatieruimtes

Voorbeelden van ruimtes met hoog of open plafond

Goed nieuws voor de installateur

Want zoals je gewend bent van Business Audio Systems zit ook de P60DT vol slimme features, die ervoor zorgen dat je snel en makkelijk kunt installeren.

Installatievriendelijke eindkap
De echte installateur kent de volgende situatie; je staat op de hoogwerker en hebt alles aangesloten. De speaker hangt. Nu kom je tot de conclusie dat je de kap er vergeten bent op te plaatsen. Je kunt alles weer los halen en je bent zeker 10 minuten verder. Zucht…

De eindkap van de P60DT beschikt over een afneembaar deel. Deze kun je open maken, waarna je de eindkap over de kabel heen kunt schuiven. Je klikt de eindkap op de behuizing vast via de 3 magneetjes en je zet het afneembare deel weer terug. Geregeld!

Handige euroblock aansluiting met doorlus
Het einde van de lasdoosjes is in zicht. Dankzij de euroblock aansluitingen van Business Audio Systems kun je eenvoudig meerdere luidspreker aan elkaar doorlussen. Deze handige doorvoer maakt het installeren sneller en makkelijker.

Vermogen instellen met een draaiknop
Zijn er nog installateurs die met een schroevendraaier hun 100V vermogen moeten instellen? Verleden tijd dankzij de aanwezigheid van een draaiknop. Selecteer het vermogen en klaar is kees!

Hoogte instellen met dubbel ophangsysteem
Via 2 Gripple™ ophangkabels en een handig stelsysteem kan simpel de lengte van de kabel worden ingesteld. En hiermee dus tevens de hoogte waarop de luidspreker komt te hangen. Met je vinger druk je een knopje in op het stelsysteem en je kunt omhoog en omlaag bewegen.

Makkelijker kunnen we het niet maken!

Meer weten?

Bekijk de specificaties van Business Audio Systems P60DT op de website van Mennegat Trading BV, de importeur van Business Audio Systems in Nederland. Of bel met 085-2500917 voor meer informatie.